Pri atopijskem dermatitisu (AD) je potrebno delovati protivnetno in zniževati vpliv alergijske reakcije.

(glejte tudi članek Kateri probiotik izbrati pri atopijskem dermatitisu?).

Obema učinkoma pa botruje imunski sistem. 70% imunskega sistema leži v črevesju in s pravim delovanjem lahko vplivamo na težave pri AD.

Specializirana probiotična seva, ki se nahajata v LactoDermi imata klinično potrjeno delovanje. LactoDerma zmanjšuje srbenje, rdečico in vnetje kože in omogoča mirnejše noči.

Od septembra dalje je LactoDerma na voljo v drugačni obliki. Tablete so zamenjale vrečice s prahom. V taki obliki je LactoDerma namenjena tudi najmlajšim, od 1. leta dalje. Lahko pa jo ponudite tudi mlajšim od enega leta. Raztopite jo v vodi in ponudite po žlički.

Poleg tega se je spremenil okus. Prejšnjega jagodo (ni bila alergena!) je zamenjala banana (tudi ta ni alergena).

Odvzeto pa je tudi ime Junior, ker je ista koncentracija probiotičnih sevov namenjena in učinkovita tako pri otrocih kot tudi pri odraslih.

Tablete ne bodo več na voljo.

V LactoDermi se poleg dveh klinično preizkušenih probiotičnih sevov (Lactobacillus paracasei GMNL-133 in Lactobacillus paracasei LP-33) nahaja tudi vitamin D3 in biotin (Vitamin B7). Tako vitamin D3 kot biotin imata vlogo pri ohranjanju zdrave kože.

LactoDermo se jemlje 1 vrečko na dan. Vsebino vrečke se lahko zaužije v manjših delih po žlički ali se jo vmeša v tekočino, ki ne sme biti vroča. Tekočina se lahko zaužije po žlički ali v celoti popije. Priporoča se, da se vsebina vrečke zaužije ob približno istem času vsak dan.

Jemanje je neodvisno od hrane in pijače.

Priporoča se vsaj 3-mesečno neprekinjeno jemanje. Lahko pa tudi dlje.

Če so težave izrazitejše, se svetuje po 2 vrečki na dan, dokler se težave ne umirijo. Nato nadaljujte z 1 vrečko na dan.

Pri atopijskem dermatitisu je zelo pomembno tudi uživanje omega-3 maščobnih kislin. Pri njih je pomembno na kakšen način dostopajo v telo in kakšen je okus. OMEGAStrong in OmegaMulti Junior se nahajata v obliki mehkih pastil, ki omogočajo 3x večjo absorpcijo omega-3. Torej več omega-3 za vaše telo, brez spahovanja in okusa po ribah.

Vsi trije izdelki so na voljo v trgovini Kipota.com, trenutno s 15% popustom!

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Bodite obveščeni o
novih objavah

 

Društvo Atopijski dermatitis

 

+386 (0) 70 430 527

podpora@drustvoad.si

Mencingerjeva 95, Ljubljana