Svetovni dan AD

  1. septembra vsako leto obeležujemo svetovni dan stopijskega dermatitisa. V zadnjih treh letih je bilo Društvo Atopijski dermatitis del mednarodne kampanje na to temo. V sodelovanju s svetovno organizacijo za kožne bolezni GlobalSkin smo ob tem dnevu pripravili dogodke, delavnice, dejavnosti s poudarkom na izboljšanju komunikacije med strokovnjaki (zdravniki) in pacienti, ter ozaveščanju o razsežnostih same bolezni in kaj življenje z atopijskim dermatitisom zares pomeni (zdravljenje, življenjski stil, lastnosti bolezni, posledice,…).

Atopic Expo

Atopic Expo združuje sejemsko dejavnost, strokovna predavanja in dobrodelnost. Osrednja tema dogodka so atopične bolezni (atopijski dermatitis, alergije, astma, seneni nahod), a predvsem atopijski dermatitis in vse kar je povezano s to kronično, kožno boleznijo (dietna prehrana, posebna nega kože, oblačila, prevleke, …).

Na enem mestu združujemo strokovnjake, podjetja in organizacije, ki se ukvarjajo s to problematiko. S tem bi vam radi približali možnosti, ki obstajajo, da boste lažje našli pravo rešitev zase.

Želimo si, da

  • dobite odgovore na svoja vprašanja,
  • na enem mestu združimo vse, kar bi sploh lahko potrebovali,
  • prihranite in
  • vidite, da nikakor niste sami.

Dogodek ima tudi humanitrano noto. Z zbranimi sredstvi mnogim v stiski olajšamo njihov boj z nakupi izdelkov ali storitev, ki jih potrebujejo. Za vašo pomoč pa vas še obdarimo. Za name je 6 Atopic Expov, vabljeni na 7. v letu 2022.

AD Diary

AD DIARY je projekt, ki je bil izbran med najboljših 5 na svetu, na razpisu OPENiDEO. Tema razpisa je bila »NAVIGATING UNCERTAINTY« torej kako se spopadati z negotovostjo, ko govorimo o življenju z atopijskim dermatitisom.

Glavni namen projekta je da se spodbudi pisanje dnevnika ob spremljanju atopijskega dermatitisa. Ne samo z namenom iskanja poslabševalcev, ampak tudi zaradi ostalih vidikov, področij, ki jih soočanje z atopijskim dermatitisom prinaša. Pisali boste svoje misli, občutke, opažanja, vse kar vam sploh pride na misel medtem ko se sami ali v vlogi bližnjega spopadate z atopijskim dermatitisom.

Dobri atopik

V okviru projekta Dobri atopik vsak december obdarujemo tiste osebe z atopijskim dermatitisom ali njihove bližnje, ki si sicer ne morejo privoščiti kvalitetne nege kože ali kakšnega darilca, nečesa samo zase. V ospredju so socialno ogroženi z zdravstvenimi težavami, zelo pogosto pa obdarujemo tudi tiste, ki se celo leto žrtvujejo in se odrekajo osnovnim stvarem, ki so mnogim samoumevne. Vsaj za malo si želimo olajšati in polepšati življenje vsem, ki so vsakodnevno sredi boja z atopijskim dermatitisom.

Pravljični pohodi

Pravljični pohodi za 10 milijonov korakov je akcija ozaveščanja o atopijskem dermatitisu, ki nas vodi na različne lokacije po Sloveniji, kjer spoznavamo pravljične zgodbe teh prečudovitih krajev, ter zbiramo korake v dobrodelne namene. Število zbranih korakov je podprto z donacijami različnih podjetij. Ta sredstva pa so potem namenjena socialno šibkim atopikom. Namen akcije je tudi poudariti pomen gibanja v vsakem letnem času in vsakem vremenu. Vsi pohodi so primerni za otroke.

Na naslednji pohod ste vabljeni čisto vsi, ki zagovarjate gibanje in bi se radi družili, pri tem pa podprli akcijo, širili besedo o atopijskem dermatitisu, pomagali drugim, zase naredili nekaj dobrega in bili še obdarjeni.

Pomembna naloga društva je nuditi podporo in ustrezne informacije vsem, ki se s to nepredvidljivo in izredno stresno boleznijo spopadajo v vsakodnevnem življenju. Tu smo za vas.
Špela Novak

Ustanoviteljica Društva Atopijski dermatitis

Donacije in članstvo

Društvo Atopijski dermatitis je neprofitno društvo, katerega člani so aktivni in dobrosrčni prostovoljci, ki svoje delo opravljajo brezplačno.
Član društva lahko postane vsak, ki podpira cilje in poslanstvo društva. Izpolniti mora prijavnico. Vsak član društva lahko s svojimi idejami vpliva na razvoj in delovanje društva.

Društvo Atopijski dermatitis

 

+386 (0) 70 430 527

podpora@drustvoad.si

Mencingerjeva 95, Ljubljana