Dermatitis (atopijski, seboroični, kontaktni) se lahko pojavlja tudi na vekah, kjer je koža še posebej občutljiva, saj je kar 3-6 krat tanjša od preostale kože na telesu. Ko se pojavi izbruh, postane suha in razdražena in se lahko zelo hitro poškoduje. Pomembno je, da jo negujete ves čas in da se izogibate poslabševalcem.

Kaj se odsvetuje?

Na veke in oči negativno vpliva make-up, ki lahko vsebuje neprimerne sestavine. Če se mu res ne morete izogniti, bodite pozorni na sestavine in redno odstranjevanje. Težave lahko povzročijo tudi leče in razne kapljice za oči in pa sončne kreme, ki so uporabljene preblizu oči in vek. Poskušajte se vek čim manj dotikati in zmanjšajte uporabo parfuma in možnost stika z milom pri umivanju.

Kaj se priporoča?

Ob izjemnem srbežu ali razdraženosti uporabite obkladke s fiziološko raztopino. Čimbolj pogosto nosite zaščitna očala, da se zmanjša vpliv okolja (cvetni prah ipd.). Poleg tega pa je izrednega pomena tudi stalno vlaženje s primernim izdelkom, ki ne vsebuje agresivnih dišav ali drugih sestavin. Na izdelku mora biti posebej opredeljeno, da je primeren za veke oz. obraz!

Nov projekt – Rdeči zmaj, kje si zdaj?

Vsak del telesa zahteva malce drugačen pristop. Ni vsak izdelek primeren za vse predele in tudi poslabševalci so lahko vezani na posamezen del telesa, ali pa tudi na vse. Izrednega pomena je, da poznamo lastnosti posameznih delov telesa, se izognemo pastem, poslabševalcem in uporabimo primerne pristope, da dosežemo izboljšanje.

Najprej smo se posvetili vekam. To je prvo od desetih področij na telesu, ki si jih bomo v sklopu projekta Rdeči zmaj, kje si zdaj? bolj podrobno pogledali. V sklopu projekta, vam bomo približali ključne informacije, hkrati s tem pa vam omogočili tudi bolj ugoden nakup posameznih izdelkov in vas povabili k sodelovanju v nagradni igri.

Izkoristite popust!

Eden od redkih primernih izdelkov za stalno vlaženje vek, ki ga priporočamo je brez dvoma Allergika za veke, ki pomirja in vlaži. Od 5.4. do 10.4. jo dobite z 20% popustom v Kipota.com: https://kipota.com/izdelek/allergika-krema-za-veke/

Bodite obveščeni o
novih objavah

 

Društvo Atopijski dermatitis

 

+386 (0) 70 430 527

podpora@drustvoad.si

Mencingerjeva 95, Ljubljana