Upravičenost do zdraviliškega zdravljenja in poletnega letovanja

Vprašaj strokovnjakaKategorija: Špela ADUpravičenost do zdraviliškega zdravljenja in poletnega letovanja
Melita , pred 9 mesecev

Zanima me ali je hči upravičena do zdraviliškega zdravljenja in poletnega letovanja z RK?
Hvala za odgovor. 

1 Odgovorov
Špela Novak Staff odgovoril/a pred 9 mesecev

Lepo pozdravljeni Melita,
v kolikor govorimo o zdraviliškem zdravljenju na podlagi atopijskega dermatitisa je v zakonu navedeno, da so upravičene osebe, ki “imajo hujše dermatoze (psoriaza, ihtioza, epidermolysis bullosa, atopijski dermatitis − alergijski in nealergijski) z več kot 30 % prizadete kože ob poslabšanju v zadnjem letu ob dokumentiranem zdravljenju.”
Če poenostavimo to pomeni, da mora imeti zmerno do hudo obliko atopijskega dermatitisa (stopnjo ADja vam pove oz. določi dermatolog, v kolikor tega nimate opredeljenega na izvidu, vam to lahko dopišejo) in pa da je bila v zadnjem letu hospitalizirana.
Vlogo za zdraviliško zdravljenje oddaja pediater, lahko seveda na vašo pobudo ali na njegov predlog.
Ne vem pa kaj točno ste mislili s poletnim letovanjem? Zdravilišče na Debelem Rtiču deluje od februarja do začetka decembra. Kadarkoli v tem času greste lahko na zdravljenje. Največ gneče imajo v poletnih mesecih in takrat je tudi najtežje priti zraven. V kolikor je prezasedeno je možnost zdraviliškega zdravljenja tudi v Strunjanu. 
Ob odobreni vlogi vas morajo vzeti v roku 30ih dni. Če ste torej to mislili in želite to možnost izkoristiti v poletnih mesecih, imejte to v mislih ko oddajate vlogo.
Za vsa dodatna vprašanja sem vam na voljo,
Špela Novak