Suha koža

Maja , pred 2 leta

Pozdravljeni,
Maša ima zelo suho kožo po ličku, ter na hrbtu. Se pa občasno pojavi tudi na predelih nogic in rokic, vendar po rednem mazanju mine in se pojavi spet drugje (roke in noge, obraz in hrbet je dokaj konstanta). Po ličku trenutno uporabljam kremo domače izdelave, ki jo izdeluje pediater dr Roškar doma iz oliv in meda, po telesu pa imamo kremo na podlagi olivnega olja ki je zmešana v lekarni. Obstaja kakšna krema za tako suho kožo ki jo lahko kupim v lekarni ali drogeriji? Punčka je stara 21 mesecev.
Hvala in lep pozdrav.
Maja

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 2 leta

Pozdravljeni.
Seveda, v lekarni lahko dobite kreme oz. mazila za suho kožo oz. kožo, ki je nagnjena k atopijskemu dermatitisu. Na voljo imate pripravke različnih proizvajalcev. Svetujem vam, da v lekarni najprej povprašate za testerje, nato pa kupite tisto kremo, ki bo deklici najbolj ustrezala. Kreme, ki so pripravljene doma iz naravnih sestavin (zdravilnih rastlin, zelišč …) se odsvetujejo, saj takšni pripravki lahko še dodatno dražijo kožo.
Zraven krem pa svetujem, da v vašo rutino vključite tudi sindet mila za umivanje, saj takšna mila kože ne izsušujejo. Sindet mila so prav tako na voljo v lekarnah, na voljo so od različnih proizvajalcev – našli jih boste v lekarni, pod isto linijo, kot so negovalne kreme za suho oz. občutljivo kožo, nagnjeno k atopijskem dermatitisu.
 
Lep pozdrav
Jurij Plaznik