Srbeče in suho lasišče

Vprašaj strokovnjakaKategorija: DermatologSrbeče in suho lasišče
Irma , pred 4 leta

POZDRAVLJENI!S ČIM NAJ SI POMAGAM PRI SUHIH LASEH IN LASIŠČU,SRBEŽU,DA DOBIM VLAGO.HVALA IN LEP DAN IRMA

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 4 leta

Spoštovana Irma!
Žal nimam veliko podatkov, da bi vam lahko dobro svetovala… Glede na to, da je to stran, kjer so vprašanja na temo atopijskega dermatitisa predvidevam, da imate tovrstne težave in zato tudi suho lasišče, ki vas srbi…
Žal je to ena od težav, s katerimi se bolniki z atopijskim dermatitisom zelo pogosto srečujejo, sploh, če je bolezen bolj razširjena oz aktivna.
Za nego lasišča svetujemo prav tako kot za ostalo telo primerne izdelke, ki niso odišavljeni in hkrati primerni za lasišče: svetujem vam šampone za suh prhljaj, če je mogoče, z dodatkom uree, ki deluje kot humektant in nase veže vodo ter tako preprečuje prehitro sušenje kože lasišča. Izogibajte se šamponom, ki so  odišavljeni, prav tako marsikateri šampon namenjen otroškemu lasišču odraslim lasišče zelo izsuši. Lahko poskusite tudi umivanje z antiseptičnim milom 1x tedensko, tako za telo kot tudi lasišče.
Pred umivanjem lasišča, če je lasišče zelo izsušeno in se lušči, svetujem, da lasišče za kakšno uro namažete z negovalnimi izdelki, ki jih uporabljate tudi za nego kože telesa, da koži lasišča dodatne maščob, ki jih manjka, nato pa lasišče dobro umijete s primernim šamponom in sperete. Glede suhih las vam ne znam prav svetovati, morda na suhe konice nanesite olivno olje, če bo pomagalo. V specializiranih trgovinah imajo izdelke, ki se nanašajo na suhe konice las, vsekakor pa se  teh izdelkov ne nanaša na občutljivo, po možnosti celo vneto in razpraskano lasišče.

Upam, da sem vam pomagala.
Lep pozdrav!

Mateja