Psihološka pomoč

Vprašaj strokovnjakaKategorija: Špela ADPsihološka pomoč
Barbara , pred 6 mesecev

Pozdravljeni,
spomnim se, da ste na enem izmed spletnih izobraževanj omenjali tudi psihološko podporo, ki naj bi pripadala staršem otrok z AD.
Zanima me, kako priti do nje oz. na koga se kot starš obrniti.
Če je možno, pa bom tudi vesela kakšnih priporočil-kateri strokovnjaki imajo izkušnje s tovrstnim svetovanjem/nudenjem podpore staršem.
Hvala

1 Odgovorov
Špela Novak Staff odgovoril/a pred 6 mesecev

Lepo pozdravljeni!
Je tako ja. Torej psiholog na napotnico vam pripada na podlagi diagnoze atopijski dermatitis. Lahko pripada staršem otrok, potem od neke starosti naprej pa lahko tudi že otrokom, in seveda odraslim z AD. Napotnico za psihologa vam lahko predpiše alergolog, dermatolog ali pediater oz. splošni zdravnik. Katerikoli od teh. Najbrž je smiselno reči tistemu do katerega imate najlažji, najhitrejši dostop, ker se tudi na psihologa čaka. Kar se tiče priporočila. Poznam dve psihologinji, ki sta tudi sami z izkušnjami na področju atopijskega dermatitisa, ena od obeh sicer dela v šoli in se s tovrstnim svetovanjem ne ukvarja zares, druga pa je psihologinja Petra Brne, po mojih izkušnjah definitivno najboljša na tem področju in s tovrstnimi izkušnjami. Na naslednji povezavi lahko najdete vse kontaktne podatke: https://www.facebook.com/p/Psiholo%C5%A1ki-center-Burja-100057464258794/
Če vam lahko še kako pomagamo, pa nam pišite na podpora@drustvoad.si.
Vse dobro želim,
Špela Novak