Potrdilo o kremi v vrtcu

Vprašaj strokovnjakaKategorija: Špela ADPotrdilo o kremi v vrtcu
Iris , pred 9 mesecev

Zdeavo, eno vprašanje.. Hči je stara skoraj 5 let. Ima hud atopijski dermatitis. Razpraska se na vsakem koraku. V vrtec smo s potrdilom od zdravnika nesli kremo. Da ko se hudo praska da se namaze.. Da vsaj malo ublaži srbečico.. Ker je res hudo.. No pa pravijo da ni življenjsko ogrožena in da potrdilo ni ok.. In da kreme ne sme imeti v vrtcu. (namažemo jo prej doma in ko pride domou) vendar ko je zelo hudo vsaj krema malo ubalzi stanje..
Res ne sme potrdilo od zdravnika ni dovolj?

1 Odgovorov
Špela Novak Staff odgovoril/a pred 9 mesecev

Lepo pozdravljeni Iris,
Potrdilo zdravnika bi moralo biti dovolj, je pa res, da je včasih potrebno razjasniti, da krema, ki jo ima s seboj ni zdravilna v smislu antibiotična, ali kortikosteroidna ali kaj takšnega, ampak zgolj negovalna, četudi morda namešana v lekarni. Ker tistih na recept ta resnih ne smejo imeti in mazati oni.
Na žalost je v praksi tako, da si vsaka šola in vrtec to razlagajo malo po svoje in tudi zelo jasno ta del ni urejen, zato je to zelo odvisno od osebe, ki je pred vami. Nikakor se ne vdajte in vztrajajte pri svojem. Če je potrebno z dodatnimi mnenji, če potrebujete, pa se lahko tudi mi obrnemo na njih z dodatno razlago in mnenjem zakaj je to potrebno.
Vse dobro želim,
Špela Novak