Podaljsanje porodniške?

Vprašaj strokovnjakaKategorija: Špela ADPodaljsanje porodniške?
Špela , pred 10 mesecev

Zivijo, sem mamica 8m dojenčku, ki ima atopijski dermatitis in poterjeno alergijo na psenico in jajca (r in b ).
Zanima me ce imate mogoce kaksne izkusnje, da kljub temu da ni alergije na vsa tri os. zivila, podaljsajo porodnisko? Naj omenim, da se se dojiva in dokler se res oba strogo drživa diete brez pšenice in jajc je tudi ad pod kontrolo.
 
Hvala
Lp
Špela

1 Odgovorov
Špela Novak Staff odgovoril/a pred 10 mesecev

Lepo pozdravljeni Špela,
podaljšanje porodniške je pogojeno ali s tremi glavnimi alergeni od petih (jajca, mleko, pšenica, soja, arašidi) ali pa z dovolj hudim atopijskim dermatitisom. V vašem primeru torej alergija na jajca in pšenico ne bodo dovolj. Res je, da sta bili nekaj alergija na beljak in alergija na rumenjak šteti kot dve različni, pa se je torej v takem primeru dalo (plus npr. pšenica), ampak kolikor je meni znano to ne gre več.
Lahko pa dobite podaljšaje porodniške na podlagi dovolj hudega atopijskega dermatitisa. Pri tem je pomembno, da na izvidu piše, da gre za kronično bolezen in opredelitev resnosti. Torej vsaj zmeren ali hud atopijski dermatitis mora biti. Vsako mnenje, izvid, ki ga lahko priložite, pomaga.
Na žalost je zelo veliko odvisno od komisije, ki dobi v roke vašo vlogo, kljub temu, da so določila o tem zelo jasna. Pri nekaterih se težko kaj doseže, pri drugih je veliko lažje. Če torej drugih alergij ni, je smiselno poizkusiti na podlagi ADja, če je v dovolj hudi obliki. Izgubiti nimate kaj. 🙂
Vse dobro želim,
Špela Novak