Pekoca koza pod ocmi 2

Vprašaj strokovnjakaKategorija: DermatologPekoca koza pod ocmi 2
Nina dezman , pred 2 leta

Lep pozdrav pisem ponovno glede pekoce koze pod ocmi ker mislim da nisem dobro razlozila. mene koza pece od lete 2014 bila sem pri parih dermatologih ki so mi rekli da naj bi biu dermatitis nekateri nekateri pa da ne vejo tocno. Ampak pri meni koza ne zgleda kot dermatittis ali kaksen ekcem. Dejansko je koza cedalje bolj tenka cez leta, pece pod ocmi in je obcutljiva,rdeca. Veckrat koza poci in izgleda tako kot da bi ti nekaj pobralo kozo dol kod vecje luknjice oz ko koza poci je kot ko si opeces kozo pa se ti posname malo dol. in cez leta je zato koza cedalje tanjsa, vse kreme ki sem probala so me pekle in tezave niso odpravile. Definitivno na tako kozo ne morem dati kortikosteroidov ker mi bo dobesedno skurilo kožo.res ne zgleda kot ekcem ali kaj na kozi ampak se lusci kot da bi mi jo nekaj pililo dol, nekaj casa samem uporabljala kokosovo olje vem da je komedogeno ampak je bilo edino kar me ni drazilo ni pa pozdravilo in me spet pece in se vidno tanjsa pod ocmi.kot da se je ne bi dalo pozdraviti. Nek dermatolog mi je svetoval kremo cicalfate plus in mam mesane obcutke ker se mi zdi da nekako pomori kozo(naj bi obnavljala bariero)ampak je krema gosta in bela in ko si jo potapkqm pod oci se mi pod ocmi proti nosu v robovih zasusi notr in ostane malo belo se pravi tam kjer imam rdeckasto kozo naredi krema malo belo in se lusci.sedaj pa nevem ce je to dobro in to pomeni da se obnavlja ali se slabsa uporabljam jo sele en teden in nevem kaj bi. Bilq sem ze na useh pregledih, dermatologih ni poznanih alergij in mi niso znali pomagti:ocitno me drazijo razlicne stvari ki jih je nemogoce odlriti,jaz cez vsa ta leta nism mogla(Kupila sem se ovseno olje da bi dala cez kremo in me je peklo zelo. Sedaj pa sem kupila se jojobino olje da poskusim ce mi bo ustrezalo ker pomoje olja niso tako slaba ce jih das cez kremo ali na vlazno kozo? Lepo bi prosila za se kakrsenkoli nasvet.ali naj avene cicalfate plus se uporabljam? Se vam zdi jojobino olje v redu?
res se opravičujem ker tako tezim ampak vse sem že probala tako da lahko samo se probam kaksen nasvet pac res je zelo tezko ker sem stara 26 let in se mi zdi da zaradi tega problema pod ocmi bom hitreje zgledala stara ker mi noben ne zna pomagati

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 2 leta

Pozdravljeni še enkrat.
Kremo, ki ste jo omenili, lahko uporabljate. Sami ste povedali, da vam ustreza. Odsvetujem vam nanašanje rastlinskih pripravkov na razdraženo kožo, saj jo lahko le-ti še dodatno dražijo. Pomembno je tudi, da si kožo zvečer umijete in da iz nje sperete ostanke krem in morebitna ličila.
 
Zavedati pa se morate, da brez pregleda postavitev natančne diagnoze in predpis ustreznega zdravljenja nista možna. Verjamem, da vas težave s kožo obremenjujejo, zato svetujem ponovni pregled v dermatološki ambulanti.
 
Lep pozdrav
Jurij Plaznik