Vprašaj zdravnikaEucerin UreaRepair Plus 10
Sanja , pred 8 mesecev

Pozdravljeni.
2,5letni sin ima AD. Sama imam občasno suho kožo na obrazu,pri čemer mi Eucerin Urea zelo pomaga,nanasam mogoče 2x na teden in je v redu. Zanima me zakaj na kremi UreaRepair opozarjajo naj se z zdravnikom posvetujemo glede uporabe te pri otrocih z AD in v kombinaciji z ostalimi kremami za AD? Ker razmisljam o tem,da pri sinu to kremo preizkusim na področju vrata,kjer ima največ težav. Hvala in lep. Sanja

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 7 mesecev

Spoštovana Sanja,
preparati z dodatkom uree so ponavadi namenjeni izredno suhi, hrapavi in grobi koži, ker pomagajo pri mehčanju povrhnjice in vlaženju kože, saj urea nase vleče vodo.  V kolikor je koža vneta, oz. ko govorimo o akutnem poslabšanju AD in je potrebna uporaba kortikosteroidov ( ko je koža poškodovana, izredno vneta in razpraskana), lahko že nizke koncentracije uree (5%) povzročijo pekoč občutek na koži in ker urea pospešuje penetracijo, sestavine ki jih nanašamo na kožo tudi hitreje prehajajo skozi povrhnjico. Vsled temu je napisano opozorilo, da se ob kombinacijah z uporabo KS in imunomodulatornih preparatov pred uporabo kreme z ureo posvetujete z zdravnikom. 
Pozdravček,
Nina

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com