Elocom pri 2 letnici

Vprašaj strokovnjakaKategorija: DermatologElocom pri 2 letnici
Barbara , pred 10 mesecev

Lepo pozdravljeni!
Hčerka 1in pol leta ima atopijski dermatitis po zapestju leve roke, okoli vratu in po čelu. Trenutno je vneto in ji je pediater predpisal Elocom da nekajkrat pomažemo dokler se vnetje ne pomiri in nato negujemo z negovalno kremo. 
V lekarni me je opozorila, da piše v navodilih za uporabo, da ni za tako majhne otroke. In naj vsaj prosim zdravnico, da naj napiše recept, da mi kremo zmešajo, da bo bolj blaga.
Pa je pediatrinja rekla da ne. Da če bi mislila bolj blago bi to tudi napisala in da potem  tudi nima dolgega roka uporabnosti. Da sedaj potrebuje tako kremo.
Kaj bi vi priporočili? 

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 10 mesecev

Pozdravljeni.
Pri atopijskem dermatitisu so zraven pravilne nege kože lokalni kortikosteroidi “glavna” zdravilna mazila. 
Ker ne vem, kako trenutno izgled koža vaše hčerke, težko komentiram, kaj je v tem trenutku najustreznejša terapija. Zagotovo pa hčerki uporaba Elocoma za nekaj dni ne bo kože stanjšala oz. ji kože Elocom ne bo poškodoval. Seveda pa se pretiravanje z lokalnimi kortikosteroidi odsvetuje.
Zraven uporabe kortikosteroidnih mazil ne pozabite na pravilno in redno nego kože vaše hčerke – to pomeni večkrat dnevno nanos negovalnega mazila, za umivanje uporabljajte sindet mila, po vsakem umivanju je potrebno na kožo čim prej nanesti negovalno mazilo, deklico umivajte z mlačno vodo.
V primeru neizboljšanja oz. poslabšanja stanja svetujem ponovni pregled pri pediatru oz. dermatologu.
 
Lep pozdrav
Jurij Plaznik