Imunomodulatorno mazilo praskanje

Vprašaj strokovnjakaKategorija: DermatologImunomodulatorno mazilo praskanje
Sanja Š. , pred 4 leta

Spoštovani.

Ali je možno,da imunomodulatorno mazilo otroku povzroča hudo srbecico? Koža navidezno boljše,srbi ga pa zelo. Sprva ni bilo tako,sedaj pa. Ali naj vztrajamo ali prenehamo? Naj povem,da kožo tudi redno vlazimo pred in po. Hvala. Lep pozdrav

Sanja Š.

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 4 leta

Pozdravljena Sanja!

Kot je mogoče pri vseh lokalnih preparatih, je tudi konkretno pri imunomodulatorjih mogoče, da ga koža posameznika ne tolerira. Navadno se to pokaže na način, da je po na nosu na koži več težav kot pa pozitivnih učinkov. Lahko se zgodi, da opažamo po nanosu kreme rdečino, srbež, pekočine in podobno. Tudi, če je otrok kremo pred tem dobro prenašal, se lahko sčasoma razvije “reakcija” v smislu neprenašanja ali celo alergije na preparat oz kremo.

V primeru, da opažate, da je srbež po nanosu kreme oz le na mestih, kjer je krema nanešena,bolj izrazit oz je prisoten, prej ga pa ni bilo, potem je verjetno bolje, da kremo vsaj začasno opustite in nadaljujete le z nego, v primeru hujšega vnetja za krajši čas dodate lokalni kortikosteroid, da se vnetje umiri.
Po nekaj tednih lahko na enem mestu, kjer je blago vnetje, ponovno poskusite in boste videli – če se bodo težave ponovile, potem kreme otrok očitno ne prenaša in bo potrebna zamenjava za npr. drugo vrsto imunomodulatorja.

Upam, da sem Vam pomagala.
Ostanite zdravi!

Mateja