Imunomodulatorna mazila praskanje 2

Vprašaj strokovnjakaKategorija: DermatologImunomodulatorna mazila praskanje 2
Sanja Š. , pred 4 leta

Spoštovani.

Ker vam ne morem odgovoriti,bom na novo malo bolj razložila stanje in se nekaj vprašala.

Otroku namazem imunomodulatorno mazilo popoldne,je rdece normalno,kot je bilo pred nanosom. Ko se zjutraj zbudi pa je stanje kože dobro,na videz vsaj. Vcasih se precej praska,včasih ne. Me pa zelo bega nadlednje. Dokler pustim kožo na pregibih in ne mazem z negovalnimi kremami,je ta v redu. Ko začnem mazati,se nazaj poslabsa. Poskusili pa ogromno različnih krem. Trenutno uporabljava Biodermo balzam in koža drugje se je zelo izboljšala. Je edina negovalna s katero nama je uspelo kožo spraviti v redu po hrbtu,trebuhu..Ali je mozno,da na pregibih nima tako suhe kože in naj jih raje vlazim bolj poredko? Naj povem,da tudi krema s cinkom tu nima ucinka.
Najlepša hvala za odgovor. Lep pozdrav in tudi vi ostanite zdravi.

Sanja Š.

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 4 leta

Pozdravljena Sanja!
Glede na to, da po mazanju z imunomodulatorjem ni slabše in je zjutraj vnetje bolj umirjeno, mu očitno ne škoduje pač pa mu omili vnetje, tako da menim, da bi z zdravljenjem lahko nadaljeval.
Kar se tiče negovalnih izdelkov, pa tole: kjer je stik kože s kožo in je bolj toplo (pregibi), se lahko ob uporabi negovalnega izdelka pojavil celo poslabšanje vnetja, saj pacietni z atopijskim dermatitisom pogosto opažajo, da je poletji, predvsem ob potenju, kožno stanje slabše. v vašem primeru morda negovalni izdelek dodatno prispeva k potenju in posledično pride do poslabšanja dermatitisa. svetujem Vam, da kožo telesa dalje redno negujete, izpustite pa pregibe, kjer opažate poslabšanje ob uporabi negovalnega izdelka. če koža ne bo pretirano suha ali vneta, ga tudi srbela ne bo in v tem primeru nego na tem mestu telesa lahko opustite.
Pozorni bodite pa v času zime, ko je koža bolj nagnjena k suhosti, da ne bo ob prenehanju mazanja v pregibih postala preveč suha, saj taka rada srbi, s praskanjem pa si otrok lahko provocira in poslabša vnetje.
Lep dan, ostanite zdravi!

Mateja