Bele bunkice

Amra hadzic , pred 3 leta

Pozdravljeni,
hcerka je stara 2 leti in pol, ze od cca 4meseca njenega življenja se soočamo z alergijami. Sprva nismo vedeli za kaj gre sedaj pa ze dobro leto in pol poznamo oz vemo da je AD.
zdravnica nam je predpisala kreme z kortikosteroidi, ki jih nisem ravno uporabljala, sam sem pričela nego z Skinfairytale.
Stanje ni bilo nic boljse, ker vrajmem da je potrebno zaceti tudi pri prehrani, trenutno obiskujemo bioresonancne terapije, ker naj bi imela kandido, ki jo je dobila preko mene se v nosecnosti in je sedaj na dieti -brez lahktoze, glutena in sladkorja. In imam obcutek,da se telo cisti saj do sedaj nikoli ni imela bele bunkice, sedaj pa jih ima na predelu narta in na zgorji strani dlani. Predvsem je izrazita desna stran roke in noge. Ponoci je najhuje saj ze cel cas nic ne spimo 🙁
trenutno jo mazemo tudi s hladilno kremo, sedaj dva dni uporabljam imunomodulatorno mazilo samo zvecer, obcasno skinfairytale zinc, balm.
alergologa so nam prestavili na 2021, hcerka ni nic se cepljena.
zanima me je smiselno roke noge povijat sedaj ko so bunkice, ker jo zelo srbi in si zadevo poslabsa in kadar je v vrtcu se spraska veliko vec kot je doma, saj je pri meni seveda pod bolj budnim ocesom.
smo pa trenutno doma v fazi locitve, in vrjamem da veliko stvari custvenih vpliva tudi iz te strani.

vnaprej hvala in lp

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 3 leta

Spoštovana Amra,
Iz napisanega težko sklepam, za kakšne težave gre, saj je možnih več diagnoz. Kot razumem iz konteksta, ste bili do sedaj obravnavani samo pri lečečem pediatru, ki vam je za AD predpisal KS kreme?
V kolikor težave s kožo vztrajajo bi predlagala, da opravite še pregled dermatologu, da se opredeli kožne spremembe, ki jih opisujete, ter da predpiše ustrezno terapijo. Svetujem tudi redno uporabo negovalnih krem, ki ji ustrezajol. V kolikor so spremembe oz koža zelo srbeča je seveda smiselno preprečiti praskanje (povijanje, antihistaminiki….), saj vnetje, ki nastane kot posledica praskanja lahko s seboj prinese več zapletov, kot so npr. sekundarne bakterijske/virusne okužbe kože itd..Svetujem, da opravite tudi pregled pri alergologu, na katerega ste naročeni. Negativna čustva, stres so seveda zelo pomemben dejavnik pri kožnih boleznih in velikokrat lahko poslabšajo stanje. Upam, da sem vam bila kaj v pomoč.
Pozdravček,
Nina