AD obraz

Majchy , pred 2 leta

Spoštovani!
Zahvaljujem se vam za odgovor na temo AD na obrazu. Bom poizkusila terapijo s Skinorenom še enkrat. Me pa še dodatno zanima, kakšna naj bi bila poleg tega nega obraza?
Za čiščenje uporabljam nežno čistilno mleko in peno za čiščenje suhe in občutljive kože od Eubosa.  Poleg tega pa uporabljam še od Avene vlažilno kremo za suho do zelo suho kožo, ki je tudi nekomedogena. Glede na to, da imam očitno oba stanja po obrazu (AD in akne), predvidevam, da je nega še bolj zahtevna, zato bi mi kakršenkoli nasvet z vaše strani zelo prišel prav.
Že vnaprej hvala za odgovor!

1 Odgovorov
zdravnik Staff odgovoril/a pred 2 leta

Majchy pozdravljeni,
glede nege kože nagnjene k atopiji žal ni univerzalnega pravila. Pomembno je predvsem, da so vam kreme prijetne za uporabo, da ne dražijo in da vam dodatno ne povzročajo težav, kot so srbečica, rdečica…
Predlagam, da se poslužujete negovalnih izdelkov, ki so namenjeni koži nagnjeni k atopiji oz občutljivi koži (npr LRP Lipikar, LRP Toleraine, Eucerin Atopicontrol, Eucerin Ultra Sensitive, CeraVe vlažilna krema..)Glede čiščenja kože predlagam čistilce za občutljivo kožo (LRP toleriane gel za umivanje, CeraVe vlažilna čistilna emulzija,  Eucerin dermatoclean…)
Pomembno je predvsem, da po vsakem umivanju kožo tudi zadostno hidrirate. Ob terapiji s Skinorenom pa je to še toliko bolj pomembno. Poskusite tudi pridobiti kakšne testerje kremic v lekarni, da preden kupite tudi poskusite ali vam krema, čistilec ustreza.
Lep pozdrav,
Nina Jugovar