Svetovni dan atopijskega dermatitisa

14. septembra 2019 obeležujemo drugi SVETOVNI DAN ATOPIJSKEGA DERMATITISA. V Društvu AD se v okviru tega dne letos osredotočamo predvsem na tisto v ozadju, torej vse, kar ni vidno očem, pa vendar še kako spada pod AD.

Skladno s tem lahko pričakujete objave, resnične zapise, iskrene izpovedi borcev z AD, delavnico oz. predavanje za atopike in njihove bližnje, plesni maraton z namenom osveščanja, dve nagradni igri, ter druga dejanja v znak podpore vsem, ki se spopadajo s to boleznijo.

»NE MOREM IZ SVOJE KOŽE!«

ATOPIJSKI DERMATITIS JE KOŽNA, KRONIČNA, MOČNO SRBEČA, NENALEZLJIVA BOLEZEN!

Obrnite majico naokoli (šiv navzven) in izkažite podporo vsem, ki se borijo z atopijskim dermatitisom! S tem lahko sodelujete v dveh nagradnih igrah in se potegujte za paket izdelkov podjetij Skinfairytale, Rilastil, Hemptouch in drugih, pa še dobrodelni boste ob tem!

V prvi nagradni igri lahko sodelujete preko družabnih omrežij Facebook in Instagram. In sicer tako, da se objavite z narobe obrnjeno majico (šiv navzven) v znak podpore vsem z ADjemin vaši objavi dodate #AD2019.

Druga nagradna igra bo potekala na terenu z vsemi, ki se boste z nami (prostovoljci Društva AD) slikali z narobe obrnjeno majico do takrat oz. najkasneje na zaključnem dejanju 14.9.2019.

Za vsak # in vsako slikico bosta podjetji Pharmagea in Sanofi prispevali donacijo za v naš dobrodelni sklad, ki je namenjen atopikom, ki si ustrezne nege in pravih pripomočkov ne morejo privoščiti.

Dvig kvalitete življenja in psihološki vidiki spopadanja z AD

Datum 13.9.2019
Trajanje 17:00 – 20:00
Lokacija Šmartinska cesta 134A, 1000 Ljubljana
Cena Dogodek je brezplačen!

Do dogodka je še

Ker se zavedamo, da je AD mnogo več kot le nekaj rdečih madežev na koži, vas vabimo na predavanje in delavnico. Dobrodošli vsi atopiki, vaši bližnji in nasploh vsi, ki bi želeli izvedeti več o razsežnostih te bolezni, kako se soočiti njo na vseh ravneh!

Spopadanje z atopijskim dermatitisom ne prinaša samo težav iz fizičnega vidika (bolečine, srbenje, praskanje,...), ampak tudi iz psihološkega. Na srečanju bomo osvetlili nekatere bistvene psihološke vidike, s katerimi se srečujemo. Govorili bomo o občutku nerazumevanja in o nerazumljenosti, o stresu, žalovanju, negativnem čustvovanju, depresiji in anksioznosti, samopodobi in samospoštovanju, pomembnosti komunikacije in izražanju čustev, o naših prepričanjih in predstavah ter o pomenu osmišljanja celotne preizkušnje.

Prav tako se bomo posvetili temu, kako konkretno poskrbeti za dvig kvalitete življenja, kako si vsak dan znova pomagati pri tem, da bo naše/vaše življenje lepše.

Maja Šter je diplomirana novinarka, ki atopijski dermatitis zelo dobro pozna, saj je del njenega življenja že od zgodnjih otroških let, spopadla se je tudi s sindromom rdeče kože. Ravno zato iz prve roke razume, kako velik izziv predstavlja ta bolezen tako za posameznika, ki se z njo sooča, kot tudi za vse njegove bližnje. Psihološki svet vseh, ki so vpeti v takšne zgodbe, je še posebej obremenjen, kar se večkrat zrcali tudi v naravi same bolezni. Zato je dobro razumevanje svojega notranjega sveta ena izmed ključnih komponent za uspešno spopadanje s to boleznijo.

Špela in Sašo Novak sta ustanovitelja Društva AD in starša štirih otrok, dveh z alergijami in atopijskim dermatitisom, ter znaki astme. Sašo je tudi astmatik in alergik, v otroštvu pa se je srečal z atopijskim dermatitisom. Z vami bi rada delila svojo zgodbo in kako uspeta vsak dan znova premagovati ovire, ki jih omenjene bolezni prinašajo.

Plesni
maraton

Datum 14.9.2019
Trajanje 08:00 – 20:00
Lokacija Novi Trg, 1000 Ljubljana
Cena Dogodek je brezplačen!

Do dogodka je še

Ob svetovnem dnevu atopijskega dermatitisa vas vabimo na plesni maraton, kjer se bomo predvsem zabavali in pozabili na vsakodnevne skrbi.

Ob tem pa bomo še razbijali stereotipe, osveščali o vsem, kar atopijski dermatitis tudi dejansko je in bili pri tem še dobrodelni.

Ples osrečuje in v tem plesnem maratonu želimo združiti atopijski dermatitis s plesom in tako poslati sporočilo, da smo sicer vsi enaki (vsi lahko plešemo, četudi to pomeni samo kimanje z glavo na ritem glasbe), vsi smo ljudje, a vsak na svoj drugačen način. Četudi vsak po svoje, pa še vedno vsi "plešemo" skozi to življenje, skupaj! Vsak od nas lahko najde svojo srečo!

Zaplešimo skupaj!

Vabljeni!!