Atopijski dermatitis na rokah in nogah se na začetku ponavadi pojavi v obliki mehurčkov in se imenuje dishidroza. Bolj pogost je pri ženskah, tipično med starostjo 20 in 40 let. Največkrat se pojavi spomladi in poleti, pôt je lahko sprožilec. Mehurčki ponavadi izginejo v 3-4.tednih, v kolikor jih pustimo pri miru. Na svetlejši koži se lahko obarvajo rdečkasto, na temnejši pa temno rjavo, vijolično ali sivo. Prizadet predel je lahko zatečen, topel, suh in srbeč. Izbruh se torej pojavi na rokah in nogah, ponavadi začenši z mehurčki in srbečico ali pekočim občutkom. Ko se mehurji posušijo, je koža nežna in suha in lahko popoka ali pa se vname.

Kaj se priporoča?

Tudi tokrat, tako kot pri negi atopijske, občutljive kože, se priporoča umivanje z nežnimi mili, nato popivnajte vodo in namažite s kremo (v treh minutah), tukaj priporočamo manj mastne kreme kot na drugih delih telesa in potem povijanje (lahko mokro-suho povijanje), da se čimbolj izognete dodatnim poškodbam. Prav tako povoji ohranijo kremo dlje časa na koži, kar podaljša in okrepi vlaženje.

Kaj se odsvetuje?

Kovine (nikelj še posebno) so močan sprožilec. Izogibajte se tudi oprijetim, sintetičnim oblačilom (izberite raje bombaž). Pri nogah pa bodite pozorni na obutev, ki povzroča potenje. Le-ta res ni priporočljiva.

Projekt – Rdeči zmaj, kje si zdaj?

Vsak del telesa zahteva malce drugačen pristop. Ni vsak izdelek primeren za vse predele in tudi poslabševalci so lahko vezani na posamezen del telesa, ali pa tudi na vse. Izrednega pomena je, da poznamo lastnosti posameznih delov telesa, se izognemo pastem, poslabševalcem in uporabimo primerne pristope, da dosežemo izboljšanje.

Tokrat se posvečamo nogam in rokam. To je osmo od desetih področij na telesu, ki si jih bomo v sklopu projekta Rdeči zmaj, kje si zdaj? bolj podrobno pogledali. V sklopu projekta, vam bomo približali ključne informacije, hkrati s tem pa vam omogočili tudi bolj ugoden nakup posameznih izdelkov in vas povabili k sodelovanju v nagradni igri.

Izkoristite popust!

Dermatološko mazilo CBD BALM je namenjeno najintenzivnejši negi in zaščiti zelo problematične kože, ki je podvržena različnim dermatitisom, luskavici in drugim težavam. Od 24.5. do vključno 29.5. jo dobite z 20% popustom v Kipota.com: https://kipota.com/izdelek/dermatolosko-mazilo-cbd-balm/

Bodite obveščeni o
novih objavah