Atopijski dermatitis na vratnih pregibih in zapestjih se največkrat pojavlja pri dojenčkih, pri starejših bolnikih pa v kolenih, komolcih in zapestjih. Zaradi pomanjkanja določenih zaščitnih maščob se s povrhnjice izgublja veliko vode in koža postane suha in srbeča. Stanje dodatno poslabša prisotnost glivic, bakterij in kvasovk, ki lahko privedejo do sekundarne okužbe.

Kaj se odsvetuje?

Najpomembneje je, da se čimbolj izogibamo alergenom in poslabševalcem ter da vseskozi skrbimo za nego kože, tudi, ko nimamo izbruhov. Pri izbruhih v pregibih se izogibajte nošenju ozkih, oprijetih oblačil. Odsvetuje se tudi pranje z mehčalcem, na katerega je občutljiva večina bolnikov. Prav tako nošnja zapestnic in verižic, saj lahko vsebujejo alergene kovine.

Kaj se priporoča?

Posebno pozornost namenite oblačilom, le-ta naj bodo izključno bombažna. Pri umivanju uporabljajte sindet mila. To so sintetični detergenti, ki očistijo kožo, ne da bi jo pri tem izsušili. Poleg tega ne zapirajo por in ne dražijo kože. So tudi brez dišav. Po umivanju pa seveda sledi obvezna nega. Najbolj se priporočajo negovalni izdelki z antiseptičnim učinkom (npr. kreme s cinkom).

Projekt – Rdeči zmaj, kje si zdaj?

Vsak del telesa zahteva malce drugačen pristop. Ni vsak izdelek primeren za vse predele in tudi poslabševalci so lahko vezani na posamezen del telesa, ali pa tudi na vse. Izrednega pomena je, da poznamo lastnosti posameznih delov telesa, se izognemo pastem, poslabševalcem in uporabimo primerne pristope, da dosežemo izboljšanje.

Tokrat se posvečamo pregibom. To je tretje od desetih področij na telesu, ki si jih bomo v sklopu projekta Rdeči zmaj, kje si zdaj? bolj podrobno pogledali. V sklopu projekta, vam bomo približali ključne informacije, hkrati s tem pa vam omogočili tudi bolj ugoden nakup posameznih izdelkov in vas povabili k sodelovanju v nagradni igri.

Izkoristite popust!

Čisto nova Cinkova krema od podjetja Base Cosmetics, ki odlično sodeluje z njihovo dobro poznano negovalno kremo Qaplo. Ugodno vpliva tudi na srbež in ostale simptome atopijskega dermatitisa. Poleg tega vsebuje številne blagodejne učinkovine za hitrejše celjenje. Od 19.4. do vključno 24.4. jo dobite z 20% popustom v Kipota.com: https://kipota.com/izdelek/zn-cinkova-krema/

Bodite obveščeni o
novih objavah