Izbruhi na obrazu so ponavadi še bolj moteči, ker je obrazna koža še posebno občutljiva in izpostavljena. Bolj pogosto se pojavljajo pri dojenčkih, malčkih, kjer je atopijski dermatitis najbolj tipično prisoten prav na ličkih. Ob izbruhu postanejo lička rdeča, zatečena, hrapava, lahko se pojavijo tudi mehurčki, ki pečejo, pikajo ali srbijo.

Kaj se priporoča?

Včasih umivanje z vodo ne zadostuje, še posebno, če je koža na vašem obrazu. Tudi ko koža rosi, je zato nujna uporaba kakšnega čistilnega izdelka. Uporabljajte nežna mila brez parfumov, ki čim manj dražijo kožo. Izdelke za nego hranite v hladilniku, tako bo takojšen občutek olajšanja, ko boste nanesli hladno kremo. Ob močnem srbežu poskušajte ne praskati, ampak raje tapkajte vzdražen predel.

Kaj se odsvetuje?

Ob umivanju bodite pozorni na temperaturo vode, nikakor ne sme biti pretopla (vroča). Izogibajte se pilingom, saj tako kožo še bolj razdražite. Odrasli bi seveda radi prekrili mesto izbruha, največkrat se potem poslužujemo pudrov in prekrivalcev. V celoti se izogibajte pudra v prahu in kamnu, pri tekočih pudrih pa preverite sestavo. Vsekakor je najbolje izpustiti puder, kadar je koža vzdražena.

Projekt – Rdeči zmaj, kje si zdaj?

Vsak del telesa zahteva malce drugačen pristop. Ni vsak izdelek primeren za vse predele in tudi poslabševalci so lahko vezani na posamezen del telesa, ali pa tudi na vse. Izrednega pomena je, da poznamo lastnosti posameznih delov telesa, se izognemo pastem, poslabševalcem in uporabimo primerne pristope, da dosežemo izboljšanje.

Tokrat se posvečamo ličkom. To je šesto od desetih področij na telesu, ki si jih bomo v sklopu projekta Rdeči zmaj, kje si zdaj? bolj podrobno pogledali. V sklopu projekta, vam bomo približali ključne informacije, hkrati s tem pa vam omogočili tudi bolj ugoden nakup posameznih izdelkov in vas povabili k sodelovanju v nagradni igri.

Izkoristite popust!

Čisto nova Cinkova krema od podjetja Base Cosmetics, ki odlično sodeluje z njihovo dobro poznano negovalno kremo Qaplo. Ugodno vpliva tudi na srbež in ostale simptome atopijskega dermatitisa. Poleg tega vsebuje številne blagodejne učinkovine za hitrejše celjenje in se na likih izredno dobro obnese. Od 10.5. do vključno 15.5. jo dobite z 20% popustom v Kipota.com: https://kipota.com/izdelek/zn-cinkova-krema/

Bodite obveščeni o
novih objavah