Vsi se radi podamo na morje, v gore, na sonce. Na kaj pa je potrebno biti pozoren kot atopik pri izpostavljenosti soncu?

Kaj se priporoča?

Velikokrat sonce atopikom dobro dene in se kaže izboljšanje, nekaterim fotoobčutljivim pa se stanje poslabša. Za lajšanje AD se uporablja med drugim tudi fototerapija in sonce je naravna fototerapija, UV žarki pomagajo izboljšati izbruh. Vendar pa je treba biti na soncu nadvse previden. Vedno uporabljajte kvalitetne zaščitne kreme z zaščitnim faktorjem vsaj 30. Če vam nastavljanje soncu odgovarja, si ga privoščite zgodaj zjutraj in pozno popoldne, ko sonce ni več tako močno. Preostanek dneva uporabljajte lahka, tanka, bombažna oblačila, da zmanjšate potenje. Uporabite lahko tudi UV zaščitna oblačila, še posebno pri otrokih, pokrivala in očala.

Kaj se odsvetuje?

Če uporabljate zdravilne kreme, zmanjšajte izpostavljenost soncu na minimum. V vsakem primeru pa se mu izognite, ko je najmočnejše. Izberite negovalne izdelke, ki niso težki in mastni.

Projekt – Rdeči zmaj, kje si zdaj?

Vsak del telesa zahteva malce drugačen pristop. Ni vsak izdelek primeren za vse predele in tudi poslabševalci so lahko vezani na posamezen del telesa, ali pa tudi na vse. Izrednega pomena je, da poznamo lastnosti posameznih delov telesa, se izognemo pastem, poslabševalcem in uporabimo primerne pristope, da dosežemo izboljšanje.

Tokrat se posvečamo vplivu sonca nasploh. V sklopu projekta, vam bomo približali ključne informacije, hkrati s tem pa vam omogočili tudi bolj ugoden nakup posameznih izdelkov in vas povabili k sodelovanju v nagradni igri.

Bodite obveščeni o
novih objavah