PRAVILNA NEGA KOŽE S ATOPIJSKIM DERMATITISOM

Najpomembnejši splošni ukrep pri atopijskem dermatitisu je PRAVILNA NEGA KOŽE. Na žalost pa je še vedno velikokrat zapostavljena oz. premalo cenjena.

Čiščenje kože: temperatura vode naj ne presega 36°C, priporoča se krajše prhanje ali kopanje do 10 minut, svetuje se uporaba čistilnih sredstev, ki ne vsebujejo mila in dišav, lahko so na oljni osnovi kot naprimer Rilatil Xerolact Atopic čistilno olje. Ta je primeren tudi za pripravo 10- 20 minutnih oljnih kopeli, ki so zelo priporočljive, saj olje preprečuje, da bi ujeta voda v koži izhlapela. Pri brisanju, kože ne drgnite z brisačo, temveč le tapkajte.

Nega kože: Negovalni balzam ali peno nanesite v prvih 3 minutah po umivanju, da voda ujeta v kožo ne izhlapi. Negovalni balzam ali peno nanesite vsaj dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer), oz. po potrebi večkrat.

Rilastil Xerolact Atopic Balzam je izredno primeren za uporabo v akutni fazi, saj je posebej formuliran na osnovi omega 6,7,9 maščobnih kislin, ki krepijo kožno bariero in zmanjšajo izgubo vode, omega 3, vit. E in pantenolom, ki preprečujejo vnetje, blažijo srbenje in intenzivno vlažijo ter alfa-glukan oligosaharid, ki skrbi za ravnovesje bikrobiote kože in preprečuje bakterijske superinfekcije. Rilastil Xerolact Atopic pena pa je zelo primerna za uporabo v fazi remisije, saj je izjemno lahke tekstura, njen nanos pa je za otroke izredno zabaven. Poleg omeg 3,6,9 maščobnih kislin, kalijevega glicirizinata in pantenola vsebuje še niacinamid, ki dodatno obnavlja kožno bariero in regulira produkcijo sebuma.

Po 4. letu otroka spodbujajte, da si sam vtira balzam ali peno. Nohti naj bodo kratko pristriženi.

V hladnem in suhem vremenu nanesite večjo količino negovalnega balzama ali pene za obnovo kože. Vedeti moramo, da sonce zmanjša simptome atopijskega dermatitisa, a ne sme priti do opeklin. Obvezna je zaščita pred soncem, še posebej v poletnih mesecih. Svetujejo se izdelki za zaščito kože pred soncem z mineralnimi filtri. Rilastil Sun System zaščitno pediatrično mleko atopic, je edina sončna krema v lekarnah, ki je primerna že od rojstva dalje, torej od 0 mesecev naprej. Vsebuje le mineralne filtre, je brez dišav in je primerna tudi za atopike.

Več o izdelkih pa si lahko pogledate tudi na https://kipota.com/znamka/rilastil/

Do 8.11.2020 pa izkoristite še 25% popust!