KAKO PA SE VI POČUTITE V SVOJI KOŽI?

227 Views

Koža je odsev stanja našega uma, duha in splošnega zdravja. Kot taka je naš najbolj občutljiv organ, hkrati pa tudi naš največji in najbolj izpostavljen organ. Na njeno stanje vplivajo tako notranji, kot zunanji dejavniki.

Ena od težav, kjer imajo Norevini izdelki učinkovite zaščitene patente, je atopijski dermatitis, kjer gre za neučinkovito zaščitno pregrado kože ter občutljivost na alergene. Pojavlja se (najpogosteje) pri dojenčkih pri 3 mesecih starosti in prizadane 12-15% otrok. V otroštvu ponavadi izzveni, pojavi pa se še vseeno pri 3-5% odraslih – ta delež konstantno raste!

Suha koža je najpogostejši bolezenski znak bolnikov z atopijskim dermatitisom.
Razlog je okvarjena pregradna funkcija kože. Dodatni razlogi za to, da je koža obolelih pozimi še bolj suha, so nizke temperature, veter, mraz in suh zrak v stanovanjih zaradi centralnega ogrevanja. Vse to pripomore k izgubi vlage skozi kožo.

Srbečica je najbolj neprijeten znak atopijskega dermatitisa. Lahko je tako huda, da moti otrokovo spanje in ga ovira pri vsakodnevnih dejavnostih. Pri osebah z atopijskim dermatitisom se zaradi suhe kože in močnega srbenja hitreje pojavljajo tudi dodatni zapleti, kot so bakterijske, glivične in virusne okužbe. Občutljiva in suha koža nujno potrebuje vsakodnevno ustrezno higieno in predvsem redno nego s primernim negovalnim mazilom. Norevina dva patentirana aktivna kompleksa sestavin ponujata ultra-varne izdelke proti srbečici, ki so bili ustvarjeni posebej za pomirjanje in regeneracijo stanja kože pri katerikoli starosti. Na voljo je več čistilnih produktov različnih tekstur, od kreme za tuširanje, penečega gela, do različnih olj. Vsi so visokotolerantni, brez parabenov, brez MIT, fenoksietanola ter so na voljo v različnih velikostih. Pomanjkanje proteina filagrina bo učinkovito nadomestil PS-PP patent – fitosfingozin, koži lasten lipid ter vitamin PP, ki posrkbi za protivnetno delovanje, pospeševanje sinteze ceramidov. Kompleks je močan, zamanjša rdečico in nagnjenost k praskanju. Hranljivi balzam vsebuje tudi biomimetično molekulo srebrovih ionov ter nizkomolekularno hialuronsko kisino, popravlja kožo, deluje protimikrobno in dolgotrajno učinkuje na površini! Testi pod pediatričnim in dermatološkim nadzorom so pokazali, da se je suhost kože zmanjšala za 85%,  srbečica pa kar za 95%.

Druga pogosta težava, dostikrat tudi tesno povezana z atopijskim dermatitisom, je seboroični dermatitis. Tej so namenjeni izdelki Sebodiane DS, ki jo še posebej učinkovito lajšajo. Otroško obliko te bolezni ima pravzaprav večina novorojencev, traja nekje do tretjega meseca, nato pa ponavadi izzveni. Druga oblika pa je seboroični dermatitis pri odraslih, ki je prav tako pogosta bolezen, saj ima z njim težave vsaj 5% ljudi. Najpogosteje se pokaže z luščenjem kože na mestih, kjer je količina žlez lojnic največja. Dobra higiena je ključnega pomena, šampon Sebodiane DS ima kar tri aktivne sestavine, ki delujejo proti glivam (cinkov pirition, klimbazol in pirokton olamin), za intenzivno delovanje proti prhljaju pa poskrbi ihtiol in BHA. Noreva Laboratories priporočajo uporabo šampona do največ 4 tedne, nato težave izginejo in se tretma preneha. Poleg razrešitve težave z luščenjem, je izrazita tudi boljša hidracija lasišča. Unikaten odgovor z različnimi galenskimi formulami ustreza prav vsem, koža bo pomirjena, rdečica manj vidna, luščenje se umiri!

Noreva Laboratories – za dobro počutje kože vseh generacij.

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com