Izobraževanje za zaposlene v vrtcih in šolah?

200 Views
“A res? Nisem vedel, da je tako hudo Mama je vedno tako odsotna…” (Odziv vzgojitelja, ki je bil prepričan da starši pretiravajo)
“Jaz sem pa mislila da me fantek ne mara.” (Odziv na to zakaj se fantek z AD ne zeli stisniti k vzgojiteljici, ki prav zaradi otrok nosi mehke, puhaste puloverje)
“Brez besed sem… Meni se je pa vedno zdelo da se pač nočejo mazat…”
Takšni in podobni so odzivi (vedno znova) zaposlenih v vrtcih in šolah ko prisluhnejo ❤ Ko prisluhnejo, kakšno je zares življenje atopikov. Kaj preživljajo vsak dan in vsako noč. Kako se počutijo…
Še bolje pa je ko te kontaktirajo starši potem in povejo kako se je obrnil odnos zaposlenih do njih na bolje. 😉💪👌
Kaj torej počnemo?
Izvajamo izobraževanje o celostnem pristopu k delu z otroki z atopijskimi boleznimi.
Po našem mnenju bi to morali slišati vsi zaposleni vseh vrtcev in šol, tudi podjetij.
A to je odločitev vsake ustanove posebej in zato smo se posebej navdušeni nad tistimi, ki prepoznajo, da to potrebujejo.
Making a change, one by one 😉
Če si tudi vi želite, da med vami, vašimi zaposlenimi ali v vaši izobraževalni ustanovi izvedemo tovrstno izobraževanje nam pišite na drustvoad@gmail.com.

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com