POTRPEŽLJIVOST (pregled na dermatovenerološki kliniki) – male zmage

Pregled na dermatovenerološki kliniki vsake pol leta brez dvoma testira meje moje potrpežljivosti. Če bi bila tam samo nekajkrat, bi še rekla, da imamo pač mi smolo, ampak po več kot 20 obiskih… 🤔🤔🤔
Postopek je načeloma precej enostaven. Prideš 15 minut preden si naročen na sprejemno okence in ob naročeni uri bi te teoretično morali pregledati, kar se malce lahko zamakne, ker v tej isti ambulanti pregledujejo tudi nujne primere, ki imajo seveda prednost.

TEORETIČNO…

PRAKTIČNO pa to izgleda tako, da je poleg vsaj enourne zamude še kakšen “bonus”, ko ne najdejo napotnice, sistem ne dela, te nimajo zabeleženo, da si sploh naročen, odnos nekaterih je uh… 😲
Nazadnje sem se prvič od naših mnogo obiskov, res dobro pripravila. Pa ne v smislu, da sem s sabo vzela celo opremo za “kaj če” situacije (kaj če se polula, kaj če bo lačen, kaj če…), ker to jo vedno 😂😂😂, ampak v smislu kar bo, pa bo.

Statistična obdelava mojih podatkov kaže na to, da bova dolgo čakala, vmes naletela na vsaj eno zagrenjeno osebo, se srečala s tehničnimi zapleti in potem končno prišla nekako na vrsto.
In tako je tudi bilo…na sprejemnem okencu naju seveda ni našla, da sva naročena (še dobro da nosim vse izvide in “dokaze” vedno s sabo), potem sva v čakalnici čakala, sestra je le stežka in brez vsakršne dobre volje sprejela moje “dokaze”, da sva res naročena, ob tem je še omenila, da sistem šteka, da ne morejo pisati napotnic in izvidov…in po eni uri zamude sva potem prišla na vrsto. 👏👏
In na moje presenečenje me vse skupaj niti najmanj ni vrglo iz tira, ali v slabo voljo ali v razburjanje zakaj in kako SPET… še pomislila sem, da sva na vrsti samo eno uro po naročeni 🤪

Vedno lahko vplivamo samo nase, če želimo spremembe, moramo začeti pri sebi!
Ponosna nase💪za naslednjič pa nič ne obljubim 🙃😉🤣🤣
#malezmage

Zdi se mi, da ljudje marsikaj jemljemo preveč samoumevno, še bolj pa se mi zdi, da se premalokrat poglobimo vase, v to kaj mi lahko storimo in prevečkrat s prstom kažemo na druge, ter si hkrati s tem preveč jemljemo k srcu mnenja drugih.👎

To velja tudi, ko govorimo o podpori in pohvalah. Nekoga drugega znamo podpreti, pohvaliti 👍, sebi pa težko damo priznanje, da smo nekaj naredili dobro, da nam je uspelo, da smo zmogli…
Priznanje drugih nič ne pomeni, če ne znamo sami sebe ceniti. Res premalo cenimo male zmage vsakega dne posebej in atopiki in starši atopikov vemo, kakšne izzive vsakega dne vse moramo premagati in za to, si je potrebno vsak dan znova čestitati. 🥳
Zato danes pri nas začenjamo z novo navado, ki nam jo bo (upam) uspelo ohraniti čim dlje ali pa za vedno. Vsak dan želimo izraziti, izpostaviti, se jasno zavedati, vsaj ene stvari za katero smo hvaležni, ki nam je danes uspela, ki je naša mala zmaga današnjega dne.
Veseli bomo, če boste tudi vi delili vaše dnevne zmage. Skupaj se lahko naučimo, da nekatere stvari, ki jih počnemo vsak dan niso samoumevne, ampak nekaj, kar pri sebi lahko občudujemo in cenimo!!❤️