ALERGIK NA PRAZNOVANJU – male zmage

Praznovanje rojstnih dni drugih je, za nas starše alergikov na hrano in seveda tudi za otroka, prej podobno nočni mori, kot pa dejanski zabavi. 🥺Torta, ki je otrok zagotovo ne sme, pecivo prav tako, prigrizki, ki so težava v vsaj polovici primerov, polno otrok, ki jih najmanj skrbi ali so si umili roke po tem, ko so pojedli kaj od tega,…
Sedaj pa je naš starejši atopik star že toliko, da je vabljen na kakšno zabavo z animacijo tudi sam. Medtem ko mu pri njegovih dobrih petih letih precej zaupam, da ve kaj lahko in česa ne, pa se je nekaj zgodilo zares prvič. 🥳🤩😎

Namreč kontaktirala me je mamica od slavljenke z zavedanjem, da je naš Žiga alergičen na jajca in oreščke in se konkretno pozanimala, kaj točno sme in česa ne. 😲👏
Čisto me je presenetila, sploh, ker to ni ena od mamic, s katero sem kakorkoli v navezi izven vrtca in mislim, da v vseh teh letih nisva niti imeli konkretnega pogovora.
Toliko enih občutkov me je prevzelo, kar do nje bi šla in bi jo objela (najbrž jo še bom na dan praznovanja😊), solze so mi stopile v oči res, čisto me je sesulo, toliko mi to pomeni! V poplavi neupoštevanja dejstva, da je otrok alergičen pravzaprav na vsakem koraku, do najbolj pogostih odzivov da itak pretiravamo z vsem tem in še kaj precej hujšega, je tole res nekaj posebnega!
Da se nekdo dejansko spomni, da to še celo upošteva, da se na rojstni dan svojega otroka tako potrudi, da so tudi drugi otroci enako sprejeti, da se dobro počutijo. KAPO DOL!!
#malezmage

Zdi se mi, da ljudje marsikaj jemljemo preveč samoumevno, še bolj pa se mi zdi, da se premalokrat poglobimo vase, v to kaj mi lahko storimo in prevečkrat s prstom kažemo na druge, ter si hkrati s tem preveč jemljemo k srcu mnenja drugih.👎

To velja tudi, ko govorimo o podpori in pohvalah. Nekoga drugega znamo podpreti, pohvaliti 👍, sebi pa težko damo priznanje, da smo nekaj naredili dobro, da nam je uspelo, da smo zmogli…
Priznanje drugih nič ne pomeni, če ne znamo sami sebe ceniti. Res premalo cenimo male zmage vsakega dne posebej in atopiki in starši atopikov vemo, kakšne izzive vsakega dne vse moramo premagati in za to, si je potrebno vsak dan znova čestitati. 🥳
Zato danes pri nas začenjamo z novo navado, ki nam jo bo (upam) uspelo ohraniti čim dlje ali pa za vedno. Vsak dan želimo izraziti, izpostaviti, se jasno zavedati, vsaj ene stvari za katero smo hvaležni, ki nam je danes uspela, ki je naša mala zmaga današnjega dne.
Veseli bomo, če boste tudi vi delili vaše dnevne zmage. Skupaj se lahko naučimo, da nekatere stvari, ki jih počnemo vsak dan niso samoumevne, ampak nekaj, kar pri sebi lahko občudujemo in cenimo!!❤️