DOJENČKOVA KOŽA – male zmage

120 Views

Z razlogom se reče, da je nekaj mehko ali gladko kot dojenčkova koža…

Dojenčki oz. malčki imajo res mehko in dišečo kožo. Ko je tvoj dojenček, malček atopik, je taka koža žal redkost. Še toliko huje postane, ko tvoj dojenček ne prenese tvojega dotika ali objema, ker mu to draži kožo oz. poslabša stanje, kot se je pri nas namreč dogajalo skoraj eno leto.

Si predstavljate ne objeti, ne crkljati, ne stisniti k sebi, ne pestovati sploh svojega 5, 7, 11, 13 mesecev starega otroka?

Tudi mi si nismo, dokler nismo bili tam!

In zato jutra, kot je današnje, ko prileze mali čmrlj k tebi v posteljo in še preden dobro odpreš oči ali prižgeš luč veš, začutiš, ko ga pobožaš po ličku, da je njegova koža veliko boljša kot včeraj, da je praktično kot dojenčkova koža, ti srce resnično zaigra.

NEPRECENLJIVO! 🥰
#malezmage

In zakaj male zmage?

Zdi se mi, da ljudje marsikaj jemljemo preveč samoumevno, še bolj pa se mi zdi, da se premalokrat poglobimo vase, v to kaj mi lahko storimo in prevečkrat s prstom kažemo na druge, ter si hkrati s tem preveč jemljemo k srcu mnenja drugih.👎

To velja tudi, ko govorimo o podpori in pohvalah. Nekoga drugega znamo podpreti, pohvaliti 👍, sebi pa težko damo priznanje, da smo nekaj naredili dobro, da nam je uspelo, da smo zmogli…
Priznanje drugih nič ne pomeni, če ne znamo sami sebe ceniti. Res premalo cenimo male zmage vsakega dne posebej in atopiki in starši atopikov vemo, kakšne izzive vsakega dne vse moramo premagati in za to, si je potrebno vsak dan znova čestitati. 🥳
Zato danes pri nas začenjamo z novo navado, ki nam jo bo (upam) uspelo ohraniti čim dlje ali pa za vedno. Vsak dan želimo izraziti, izpostaviti, se jasno zavedati, vsaj ene stvari za katero smo hvaležni, ki nam je danes uspela, ki je naša mala zmaga današnjega dne.
Veseli bomo, če boste tudi vi delili vaše dnevne zmage. Skupaj se lahko naučimo, da nekatere stvari, ki jih počnemo vsak dan niso samoumevne, ampak nekaj, kar pri sebi lahko občudujemo in cenimo!!❤️

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com