Točni kot URA!

Točni kot 🕖 ja…
Danes nam je uspelo, da smo se brez pregovarjanja, z vsemi potrebnimi jutranjimi pripravami in opravili, odpravili skozi vrata ob pravem času oz. še celo z nekaj minutami rezerve.
To čisto konkretno pomeni 4je oblečeni, umiti (zobe), sfrizirani (kitke in čopki), spakirani otroci (izvenšolske dejavnosti), dva od teh še z ustrezno nego kože (atopika), ter dva odrasla, oblečena, spakirana, umita in urejena s kuhanim čajem in kavico za na pot in pripravljeno malico za čez dan, vse to od 6:20 do 6:42, pa sploh se mi ni zdelo, da smo ekstra hiteli😂😂🔝🕖

Večkrat se z našimi člani pogovarjamo o redni negi kože, še posebno takrat, ko je koža na prvi pogled OK. Jaz vas razumem, takrat se vam res ne da še s tem ukvarjati, tudi meni se ne!! Da o času sploh ne začnem…ampak iskreno vam polagam na srce, da lahko s tem res naredite veliko razliko v trajanju in resnosti izbruhov. Na dolgi rok si lahko prihranite ogromno težav. Je pa to potrebno uvrstiti v svojo jutranjo in večerno rutino. Ko se enkrat navadite je res kot umivanje zob, 2 minutki in to je to. Uspelo vam bo!!
#malezmage

Zakaj male zmage?

Zdi se mi, da ljudje marsikaj jemljemo preveč samoumevno, še bolj pa se mi zdi, da se premalokrat poglobimo vase, v to kaj mi lahko storimo in prevečkrat s prstom kažemo na druge, ter si hkrati s tem preveč jemljemo k srcu mnenja drugih.👎
To velja tudi, ko govorimo o podpori in pohvalah. Nekoga drugega znamo podpreti, pohvaliti 👍, sebi pa težko damo priznanje, da smo nekaj naredili dobro, da nam je uspelo, da smo zmogli…
Priznanje drugih nič ne pomeni, če ne znamo sami sebe ceniti. Res premalo cenimo male zmage vsakega dne posebej in atopiki in starši atopikov vemo, kakšne izzive vsakega dne vse moramo premagati in za to, si je potrebno vsak dan znova čestitati. 🥳
Zato danes pri nas začenjamo z novo navado, ki nam jo bo (upam) uspelo ohraniti čim dlje ali pa za vedno. Vsak dan želimo izraziti, izpostaviti, se jasno zavedati, vsaj ene stvari za katero smo hvaležni, ki nam je danes uspela, ki je naša mala zmaga današnjega dne.