Laura: “Jaz pa si noro želim čudežnega zdravila, ki bi hčerko odrešil te muke.”

˝Mami mene srbi. Mami prosim praskaj me. Peče, peče,…˝ so besede, katere celotna družina posluša celo noč. Jaz pa si noro želim čudežnega zdravila, ki bi hčerko odrešil te muke. Včasih mislim, da se ji bo zmešalo.

Hčerka ima atopijski dermatitis kot posledico alergije na mačji epitel. Sprva, ko smo izvedeli kaj ji povzroča težave, smo bili veseli, da končno vemo vzrok, kaj kmalu pa smo ugotovili, da se mu je praktično nemogoče izogniti. Dovolj je že, da se muca obregne od nogo ali pa da je na nekem mestu bila.

Mačke so praktično povsod, zato lahko le pazimo, da je tega čim manj in da skrbimo kar se da najbolje za kožo in imunski sistem, da ji pomagamo. Zadnje leto tudi opažam, da se je močno začela praskati po glavi. Sprva, ko je bil izbruh dermatitisa močnejši, kasneje pa tudi ko le tega ni bilo. Kot bi razvila nek tik, ki se sproži ob različnih, njej neprijetnih, čustvenih situacijah. S tem se nekateri zdravstveni delavci strinjajo, nekateri ne. Jaz lahko povem le svoja opažanja hčerke. Hehe….zgleda pa kot da ima konstantno uši po glavi.

Ne glede na te nevšečnosti, sem vesela in vedno znova ponavljam, da je moja hčerka kljub alergiji in atopijskemu dermatitisu, ki je daleč od prijetnega, ZDRAVA.

Vesela sem tudi za to, da se o tem danes zelo veliko ozavešča in govori, da obstaja Društvo AD, Facebook skupine ipd. Vse to je velika podpora nam staršem, da si lahko izmenjujemo izkušnje in pomagamo drug drugemu, predvsem pa našim sončkom.

Laura