Dvig kvalitete življenja in psihološki vidiki spopadanja z AD

Vabljeni 13.9.2019 ob 17:00 uri (Šmartinska cesta 134a, 1000 Ljubljana) na predavanje oz. delavnico z naslovom Dvig kvalitete življenja in psihološki vidiki spopadanja z AD!

14.9.2019 je svetovni dan atopijskega dermatitisa. Ker se zavedamo, da je AD mnogo več kot le nekaj rdečih madežev na koži, vas vabimo na predavanje in delavnico. Dobrodošli vsi atopiki, vaši bližnji in nasploh vsi, ki bi želeli izvedeti več o razsežnostih te bolezni, kako se soočiti z ADjem na vseh ravneh!

Spopadanje z atopijskim dermatitisom ne prinaša samo težav iz fizičnega vidika (bolečine, srbenje, praskanje,…), ampak tudi iz psihološkega. Na srečanju bomo osvetlili nekatere bistvene psihološke vidike, s katerimi se srečujemo. Govorili bomo o občutku nerazumevanja in o nerazumljenosti, o stresu, žalovanju, negativnem čustvovanju, depresiji in anksioznosti, samopodobi in samospoštovanju, pomembnosti komunikacije in izražanju čustev, o naših prepričanjih in predstavah ter o pomenu osmišljanja celotne preizkušnje.

Prav tako se bomo posvetili temu, kako konkretno poskrbeti za dvig kvalitete življenja, kako si vsak dan znova pomagati pri tem, da bo naše/vaše življenje lepše.

Maja Šter je diplomirana novinarka, ki atopijski dermatitis zelo dobro pozna, saj je del njenega življenja že od zgodnjih otroških let, spopadla se je tudi s sindromom rdeče kože. Ravno zato iz prve roke razume, kako velik izziv predstavlja ta bolezen tako za posameznika, ki se z njo sooča, kot tudi za vse njegove bližnje. Psihološki svet vseh, ki so vpeti v takšne zgodbe, je še posebej obremenjen, kar se večkrat zrcali tudi v naravi same bolezni. Zato je dobro razumevanje svojega notranjega sveta ena izmed ključnih komponent za uspešno spopadanje s to boleznijo.

Špela in Sašo Novak sta ustanovitelja Društva AD in starša štirih otrok, dveh z alergijami in atopijskim dermatitisom, ter znaki astme. Sašo je tudi astmatik in alergik, v otroštvu pa se je srečal z atopijskim dermatitisom. Z vami bi rada delila svojo zgodbo in kako uspeta vsak dan znova premagovati ovire, ki jih omenjene bolezni prinašajo.

Predavanje/delavnica je brezplačna!