Zdravilni učinki narave

Že dolgo vemo, da je narava zdravilna v več pomenih te besedne zveze (za dušo in telo). Pri negi atopične kože pa vemo tudi, da gre za dolgotrajno nego, pri čemer je še toliko bolj pomembno, da nam kreme in pripravki, ki jih dajemo nase ne delajo škode, ampak nam pomagajo, tudi na dolgi rok!

V naslednjih vrsticah si lahko preberete nekaj zdravilnih učinkov treh različnih darov narave. Četudi nam morda ne odgovarjajo na koži, pa so uporabni tudi na drugačne načine;

SIVKA: Eterično olje sivke je eno najbolj nežnih in vsestranskih, ter zato tudi najbolj pogosto uporabljenih olj. Zaradi njenih sproščujočih lastnosti jo lahko uporabimo za pomirjanje, ko smo razburjeni ali se želimo sprostiti. S svojimi zdravilnimi učinki pozitivno vpliva na našo kožo, zato jo lahko uporabimo pri alergijskih reakcijah (srbečica, pik insekta…), razdraženi koži (plenični izpuščaji, poškodovana povrhnjica kože,…), pomaga pri celjenju ran in je tako nepogrešljiva pri urezninah. Ker spodbuja pretok krvi je odlična prva pomoč pri buškah. S sivko si lahko pomagamo tudi ob pomirjanju suhega kašlja. Ponuja nam malo morje uporabe in je zaradi svoje nežnosti primerna za uporabo tudi na naših najmlajših zakladkih.

KADILNA BOSVELIJA (FRANKINCENSE): Eterično olje kadilne bosvelije je pridelano iz smole, ki priteče iz drevesa. In smola je primerna za uživanje, tako da jo domačini jejo ob želodčnih težavah. Je pa frankincense med eteričnimi olji znan kot kralj, ker zaradi svoje sestave ponuja pomoč pri izboljšanju od A-Ž stvari. Od omenjenih želodčnih težav lahko preidemo na pomirjanje, blagodejen vpliv na kožo in zaviranje staranja kože, potem na naše celično delovanje, na respiratorni sistem oz. naša dihala, srce in ožilje, nevrološki sistem, imunski sistem… Če nisi prepričan katero olje bi uporabil za težavo, ki se pojavlja, z uporabo frankincense ne moreš zgrešiti.

ČAJEVEC: Eterično olje čajevca se pridela s parno destilacijo listov in je odlično za razkuževanje – pa naj gre za kuhinjske pulte ali rano na prstu. Kot alternativa zmanjšuje verjetnost vnetja ušes in odganja uši. Uporabimo ga lahko tudi v času prehlada, bolečega grla, bronhitisa (posebej, če se z njim srečujejo otroci). Uporabimo ga lahko tudi kot ustno vodico, saj pomaga pri težavah z dlesnimi. Čajevec je pogost tudi pri uporabi za nego kože in lasišča, predvsem pri mozoljčkih, prhljaju, izpuščajih (kot sta plenični in alergijski izpuščaj).

Za več informacij o teh in še drugih zdravilnih “rožcah” pa se nam pridružite na brezplačni delavnici 13.2.2019 ob 18. uri. Več info pa na Naravna pomoč in podpora ali na drustvoad@gmail.com

Vir: The essential life in uradni zapisi, raziskave, poslovanje na strani podjetja doterra www.doterra.com