Meditacija in atopiki – zakaj ja?

Znano je, da ima meditacija veliko pozitivnih učinkov, čeprav so mnogi še vedno skeptični.

In meditacija pri atopikih? Celo zdravniki jo priporočajo.

Pa si poglejmo zakaj:

1. Stres vpliva na poslabšanje stanja kože pri tistih z atopijskim dermatitisom, meditacija pa deluje sproščujoče tako na um kot na telo in dokazano zmanjšuje učinke stresa.
  2. Z meditacijo se osredotočamo predvsem na sedanjost, kar pomeni da pretekle neprijetne izkušnje, ki jih osebe z AD brez dvoma imajo, pustimo za seboj.
  3. V tem procesu res prisluhnete sebi in tistemu, kar je pomembno za vas, s tem pa se lažje otresete vsega slabega (oseb in situacij) in dobite tudi odgovore na nekatera vprašanja.
  4. Meditacija vpliva na boljše počutje in prav vsak od nas se rad dobro počuti v svoji koži. Za tiste z AD pa vemo, da je to res še toliko bolj težko doseči.
  5. Meditacija na sploh zelo ugodno vpliva na zdravje, kombinacija zmanjšanja stresa in tega da prisluhnemo sebi in svojim potrebam pripelje na dolgi rok do res pozitivnih rezultatov, fizično in psihično.

Obstaja več načinov meditacije in vsak lahko najde tistega, ki odgovarja njemu.

Jaz osebno pa vidim zadevo takole, če se borite z AD (pri sebi ali pri otroku) potem veste, da ste stalno v stresu, vedno v strahu pred naslednjim izbruhom ali v obupu kdaj se bo trenutni končal. Poskusili ste že vse kar so drugi in še vse kar niso…čas kar beži, vi pa se počutite…no zelo verjetno precej grozno, jaz vem da se, vsakič znova. Z meditacijo nimate kaj izgubiti, stane vas nič in če čisto nič drugega, si boste vzeli nekaj trenutkov zase, da se ustavite in zadihate.

In če ste tako kot jaz, še vedno malce negotovi, kako se zadeve lotiti in kaj sploh storiti, se nam lahko pridružite v četrtek 24.1.2019 ob 19:30 uri, pa bomo skupaj raziskali še to možnost.

Več informacij o dogodku pa na tej povezavi: Meditacija

Udeležbo potrdite na drustvoad@gmail.com tudi za vsa vprašanja smo na voljo na tem naslovu.