Zdrav človek ima nešteto želja, bolan pa le eno; da bi bil zdrav!

554 Views

Dragi moji mali in veliki borci bolezni atopijskega dermatitisa. Leto 2018 puščamo za sabo in odpiramo nova vrata letu 2019.

Vem, da smo se vsi na nek način borili v letošnjem letu in na tak ali drugačen način premagovali bolezen.

Kar želim si, da bi lahko rekla, da bo v novem letu boljše in, da se nam bo izpolnila želja, da nam bo ta bolezen izginila vendar imam že celo življenje isto željo in se še na žalost ni izpolnila.

Skoraj vsak večer, ko delam nego svoji hčerki in, ko jo neizmerno srbi, me zasuje z vprašanji. »Mama, kdo je kriv, da imam jaz ranice? Mama, zakaj je na svetu toliko bolnih otrok in ljudi? Mama, zakaj nismo vsi zdravi? Mama, ali ko mi bodo izginile ranice ali bom lahko jedla smokija? Mama, zakaj moji prijatelji nimajo ranic, jaz jih pa imam? Mama, zakaj imam ranice, če sem pa pridna?« In še nešteto drugih vprašanj.

Srce se mi para, ko ji ne vem odgovoriti na ta vprašanja in ne vem kaj naj naredim, da bo zdrava kot drugi otroci.

Vem pa, da jo moram pripraviti živeti s to boleznijo, da bo srečna in zadovoljna s tistim kar ima in bo v življenju vedela potegniti iz vsega najboljše.

V tem mesecu je moja hčerka praznovala svoj 5. rojstni dan. Veste kaj si je na ves glas zaželela, ko je upihnila svečko? Jasno in glasno je povedala: Želim si da ne bi imela več ranic in da bi bila zdrava!”

Kar zabodlo me je v srcu in ostala sem brez besed.

Res drži pregovor, ki pravi: zdrav človek ima nešteto želja, bolan pa le eno; da bi bil zdrav.

Decembra je tudi hčerka imela nek prehlad in s tem se je njena koža zelo poslabšala. Čisto me je utrudilo saj več nisem vedla kaj ji naj mažem na ranice, da jo bo manj srbelo in bo čim prej okrevala. Vsak večer sem jo povijala, da si ne bi do jutra še bolj popraskala že tako poškodovanih ran.

Zato dragi moji v letu 2019 vam ne morem obljubiti, da boste ozdraveli, čeprav si to neizmerno želim.

Želim pa vam, da boste najhujše izbruhe premagali in se vam stanje čim prej umiri. Želim si, da bi bili močni in si vzeli čas zase, ko vas izčrpa bolezen, saj veste, ko smo pod stresom in utrujeni se naše zdravje še poslabša.

Pazite na sebe in imejte se radi, kajti jaz vas imam.

Vseeno pa si iz dna srca želim, da bi vas/nas bilo vedno več takih, ki bi lahko rekli: »OZDRAVEL SEM«.

Ostanite zdravi!

Darja

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com