Katera krema pomaga pri atopijskem dermatitisu?

686 Views

Enostavnega odgovora na to ni!!

Atopijski dermatitis je ravno zato tako zelo naporna, stresna bolezen, ker ni enakega odgovora za vse.

Vsak prodajalec kakršnekoli kozmetike ali kakršnegakoli pristopa vam laže, če bo rekel, da njegova zadeva ZAGOTOVO pomaga pri atopijskem dermatitisu. Lahko ZAGOTOVO pomaga, zelo verjetno je temu res namenjena, ampak nikakor ni nujno, da bo pomagala tudi vam.

Ja res je, da je večina teh kremic narejena z namenom, da pomaga v teh situacijah in seveda je naloga prodajalcev, da zadeve prodajo, ampak je ravno pri obolelih z AD zelo jasno to (kar že itak vemo), da dve osebi na tem planetu nista popolnoma enaki.

Nekaj kar je torej pomagalo eni osebi, ne bo nujno tudi drugi (tudi celo za enojajčne dvojčke to velja!!), kaj šele za dve osebi, ki sploh nista nikakor povezani, razen da delita enako diagnozo.

Na veliko žalost vseh obolelih ni ene stvari, ki bi zares pomagala čisto vsem. Tisti, ki bo to odkril,… Bilo bi res enostavno, če bi dobili diagnozo AD, potem priporočeno kremo ali pristop in je zadeva rešena, kaj šele ozdravljena.

Pa ni tako, res ni!!

Žal mi je, da nimam boljših novic, ampak samo želim preprečiti, da bi zapravili ogromne količine denarja v upanju na obljubljene rešitve, ki jih ne boste nujno dobili. Bodite previdni, razmišljajte z glavo, izobražujte se oz. svoje odločitve polagajte na preverjene informacije, vedno!

Je pa res, da so praktično vsi izdelki, ki obstajajo, pomagali vsaj nekomu. Obstaja ogromno izdelkov namenjenih atopični koži in naloga vsakega posebej je, da raziskuje in išče, dokler ne najde tistega, kar bo lajšalo njegovo stanje. Ta pot je lahko zelo kratka ali pa izredno dolga, brez dvoma pa je zelo stresna in stane ogromno. Poiščite podporo, izrazite kaj vas muči, povezujte se.

Postavljajte vprašanja, zbirajte informacije, dovolite si dvomiti, zaupajte v svoje občutke pri vsaki zadevi.

Življenje z AD je lahko pravi pekel, se pa da stanje omiliti in lajšati situacije v katerih se boste znašli. Zaupajte v to, da boste našli pravi pristop zase, za svoje otroke 🙂

Za vsa vprašanja pa se lahko obrnete tudi na nas (drustvoad@gmail.com), če na njih ne bomo znali odgovoriti, vas bomo povezali z nekom, ki bo to znal.

 

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com