Mali/veliki borci

Še en teden nazaj smo bili v peklu…a samo en teden in kot da se ne bi nič zgodilo. Ljudje smo res čudežna bitja, zmoremo marsikaj in še več, naše telo je sposobno takšnih transformacij, da se lahko samo čudimo…

Tudi tile naši mali in veliki atopiki so prav posebni ljudje, posebni v najboljšem možnem smislu. Toliko potrpežljivosti, dobre volje, navihanosti. Cenijo in spoštujejo prav posebne stvari in nikakor niso/niste povprečni, kar se meni zdi fantastično.

Če se navežem na mojega najmlajšega, kako je vse te zadeve zadnjih dveh tednov prenašal stoično in z dobro voljo, samo spoštovanje. Že ko je imel roke zagnojene, je bil slabe volje dejansko samo ko smo menjali povoje (logično, ker so se mu zalepili na odprte rane, tudi mi ne bi bili srečni). Sicer pa je bil 23 ur in pol na dan res dobre volje in za vse vragolije.

Norice so potem s seboj prinesle še povišano telesno temperaturo, kar bi vsakega povozilo. Tudi njega je, ampak ustavilo ga je zares za samo za slaba dva dni. Sicer pa ga je bilo vsepovsod polno. V takih mehurčkih in s takimi ranami, bi vsak od nas odraslih za dlje časa obležal in veliko bolj jamral…

Njihovo/vaše življenje ni običajno, a če se vsaj malo potrudimo, je daleč od tega da bi bili zares za kaj prikrajšani. Naša naloga je, da njihove posebnosti obrnemo v odličnosti, v bonuse. Če oni lahko preživijo vsak dan v bolečinah, srbečici in drugih nadlogah, in vse to z nasmegom je še najmanj da se mi kot starši potrudimo, da jim damo vedeti, da jih to ne sme ovirati pri izpolnitvi svojih želja, pri tem, kar bi radi počeli. Ne bo enostavno, ampak saj tiste vredne stvari nikoli zares niso.

Kar se pa odraslih atopikov tiče, so vaši starši že naredili kar so, sedaj je na vas samih, da se sprejmete takšne kot ste. Vsaka pikica na vaši koži vas dela posebne in pot, ki ste jo že prehodili, vas dela zmagovalce. Četudi nihče okoli vas ne verjame, ne ve in ne ceni, skozi kaj vse ste morali in še morate iti, je dovolj da vi veste. In jaz vem! Čestitke in spoštovanje iz moje strani!

In tole se bo zdaj slišalo kot neka oguljena res slaba volilna kampanja, ampak…SKUPAJ SE BOMO BORILI ZA BOLJŠI JUTRI! Nismo si izbrali vsega, kar smo ob rojstvu dobili, lahko pa si izberemo ali se bomo s borili, ali vdali.

Veliko ljubezni, potrpljenja in spoštovanja vsem tam zunaj, ki se borite vsak dan. Za karkoli, pa se lahko obrnete tudi name (na naju) in pokličete, pišete. Vedno vas bova z veseljem poslušala, kdo ve, mogoče si pa skupaj privoščimo eno »masterchef« ledeno strjenko iz ene same sestavine….VODE 🙂 (ker mnogo drugega tako ne smemo/moremo).