Spopadanje z atopijskim dermatitisom

KDAJ: 8.6.2018 od 16:30 do 19:30

KJE: Linhartova 13, 1000 Ljubljana (1. nadstropje)

KDO:  Petra Brne, magistrica psihologije

Kotizacija: 5€ za nečlane, 2€ za člane Društva AD

Spopadanje z atopijskim dermatitisom ne prinaša samo težav iz fizičnega vidika (bolečine, srbenje, praskanje,…), ampak tudi iz psihološkega. Na srečanju bomo osvetlili nekatere bistvene psihološke vidike, s katerimi se srečujemo. Govorili bomo o občutku nerazumevanja in o nerazumljenosti, o stresu, žalovanju, negativnem čustvovanju, depresiji in anksioznosti, samopodobi in samospoštovanju, pomembnosti komunikacije in izražanju čustev, o naših prepričanjih in predstavah ter o pomenu osmišljanja celotne preizkušnje. Preko praktičnih vaj se bomo naučili izražanja lastnih čustev in potreb ter spopadanja s stresom (izvedba sprostitvene tehnike).

Petra Brne je po izobrazbi magistrica psihologije, ki je študij zaključila s preučevanjem psiholoških vidikov prestajanja odtegnitvenega sindroma od kortikosteroidov. Atopijski dermatitis je bolezen, ki jo sama zelo dobro pozna, saj je del nje že od zgodnjih otroških let, zato iz prve roke razume, kako velik izziv predstavlja ta bolezen tako za posameznika, ki se z njo sooča, kot tudi za vse njegove bližnje. Verjame, da je psihološki svet vseh, ki so vpeti v takšne zgodbe, še posebej obremenjen, kar se večkrat zrcali tudi v naravi same bolezni. Zato je dobro razumevanje svojega notranjega sveta ena izmed ključnih komponent za uspešno spopadanje s to boleznijo. Že več let je adminka fb skupine Sindrom rdeče kože, kjer redno svetuje  posameznikom, ki se spopadajo s tem zdravstvenim stanjem. Prepričana je, da iz prepadov nastanejo globine.

Prijave sprejemamo na drustvoad@gmail.com.