Masaža dojenčka – zakaj JA, kljub AD!

375 Views

Zagotovo ste že slišali za prednosti, ki jih prinaša redna masaža dojenčka? Ko pa so enkrat prisotne kožne bolezni, se naš pogled na vse skupaj zelo verjetno spremeni. Občutljiva koža prinaša drugačne pristope kot zdrava. Res je, da je potrebna previdnost pri mazilih, ki se uporabljajo, a razen tega gre za izredno pozitiven način, kako preživeti več kvalitetnega časa s svojim malčkom.

Poleg tega  pa raziskave kažejo, da masaža dojenčka oz. malčka:

– omogoča daljše in bolj kakovostno spanje,

– zmanjšuje simptome atopijskega dermatitisa,

– lajša trebušne krče in zaprtost

– pripomore k manj alergijam,

– krepi imunski sistem,
– stimulira živčni sistem,

– pospešuje krvni obtok in presnovo,

– pripomore k zdravemu razvoju kože, sklepov in mišic,

– uravnava prebavni in dihalni sistem,

– izboljšuje motorične sposobnosti,

– izboljšuje mišični tonus,

– ima pozitiven vpliv na nevrološki razvoj in rast,

– stimulira rast možganskih celic,

– pomaga pri rasti zob,

– spodbuja pozitivne čustvene odzive,

– pozitivno vpliva na depresivne matere,

– otroci, ki so masirani so bolj uspešni v šoli in na drugih področjih ter

– se razvijejo v čustveno zdrave osebnosti.

Dotik je prvo čutilo, ki se razvije že v maternici. Z masažo spodbujamo zdravje, dobro počutje in razvoj dojenčka in ga spoznavamo v prvih dneh, tednih in mesecih njegovega življenja. Masaža ima tako za otroka kot za njegove starše številne prednosti, hkrati pa predstavlja tudi sprostitev in čas, ko se starši lahko popolnoma posvetijo in prepustijo otroku. Dotik je dojenčku tako nujno potreben kot hrana!

 

Tudi raziskave kažejo, da masažna terapija pri otrocih z atopijskim dermatitisom pomeni nižjo stopnjo tesnobe (za otroke in starše), manj izbruhov ali izbruhe v manjšem obsegu.

Gre za masažo po programu  IAIM (International Association of Infant masage – o kateri si več lahko preberete na: www.iaim.net), ki deluje že več kot 40 let, podpirajo pa jo tako starši kot tudi zdravstvena stroka, saj prinaša izjemno pozitivne in dolgoročne učinke tako na starše kot na dojenčka.

Vzemite si čas za svojega malčka, s tem boste pomagali obema!

 

Pridružite pa se nam lahko tudi na delavnici, kjer se boste naučili že prvih masažnih prijemov, podrobnosti pa so zapisane TUKAJ.

 

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com