Izbruh na koži, ki te dotolče…

Atopijski dermatitis je ena najbolj stresnih bolezni nasploh…ne to niso moje besede, to so besede strokovnjakov, raziskovalcev. Se pa močno strinjam z njimi. Zakaj je temu tako? Ker je tako zelo nepredvidljiva, stresna, vseobsegajoča,…

Tako me je nekaj dni nazaj spet popolnoma sesulo. Moj najmlajši otrok je star leto in pol, imamo boljše dneve in slabše, načeloma ima dietno prehrano, držimo se vseh ukrepov, dodatkov k prehrani (probiotiki, vitamini, omega 3 maščobne kisline), izogibamo se poslabševalcem (prevroče okolje, premrzlo, presuho, materiali, ki niso bombaž, ustrezna čistila, sredstva za umivanje,…), kreme imamo tiste, ki nam ustrezajo, dokler nam ne več…in zadevo precej dobro obvladujemo.

…ampak potem pride dan, ko vse narediš prav, vse kot naj bi, pa je zadeva naslednji dan še slabša. Bil je čas, da ga skopam in ko sem ga slekla, so mi stopile solze v oči. Navajena sem vsega hudega, tudi videla sem že mnogo hujša stanja, tako pri njem, še sploh pa pri njegovem starejšem bratcu, ki je bil mnogo hujši primer (z odprtimi ranami, kjer je kri ven tekla in podobno).

Ampak bil je enostavno trenutek, ko je bilo preveč…on se je ves navdušen igral z v škafku, jaz pa sem sedela zraven njega in solze so kar tekle in tekle…enostavno nisem mogla bit več močna, s pogumnim obrazom, prepričana v to, da bo jutri bolje…

Včasih enostavno ne zmorem več…

Včasih imam občutek, da sem naredila vse in še več, a očitno ni bilo dovolj…

Včasih si mislim, da na to malo nedolžno dušo ne bom dala nobene packarije več, pa naj bo kar bo…

Včasih se mi zazdi, kot da sploh nikoli ne bo bolje…

Mnogokrat se mi zdi, da me sploh nihče ne razume…

Redko se sprašujem zakaj, ampak tokrat sem se…zakaj morajo iti taki malčki palčki, čez vso to sranje, zakaj sploh kdo??

Vem, da je to samo trenutek slabosti, ki me redko tako zelo prevzame, a me je…in nazaj iz tega dna me takrat potegnejo prav ti naši malčki palčki, ki so vedno sposobni nasmeha in objema ravno v pravem trenutku :-)!

In ravno zaradi takih trenutkov vem, da je vsak dan, ki ga ljudje preživite z AD in mi starši z otroki, ki imajo AD, pa da se nam še ni zmešalo, da nismo kam pobegnili stran od vsega, obupali nad sabo ali še kaj drugega, DAN KO SMO SPET ZMAGALI in postali močnejši!

To so preizkušnje, naše vsakodnevne zmage, ki nas in naše otroke delajo močnejše, bolj sočutne, ustvarjalne, skromne, povezane in še kaj bi se našlo.

Čestitam! Bodite ponosni nase!!