Zdrava pamet in nega kože

415 Views

Spopadanje z atopijskim dermatitisom (AD) brez dvoma vsakega privede na pot raziskovanja takih in drugačnih mazil, krem, losjonov, balmov, negovalnih zadev…

V prvi vrsti so običajno zdravniki tisti, ki predpišejo določene zadeve, poleg ali namesto tega pa smo pripravljeni poizkusiti vse, da bi le olajšali otroku in/ali sebi življenje. Izhajamo vsak iz svoje izkušnje, svojih znanj in s svojimi prepričanji.

Nekateri strogo zaupajo zdravnikom, drugi jim niti slučajno ne, tretji sprejemajo samo naravno, četrti so prepričani da bolj kot je zadeva slišati nenavadna, bolj je učinkovita, peti so lahko kombinacija vsega tega…skoraj toliko kot nas je, je najbrž pristopov in prepričanj. Tisto kar se meni zdi izjemno pomembno je uporaba zdrave pameti.

Na primer; pričakovati rezultate čez noč ob stanju, ki se je slabšalo npr. en teden ali en mesec ali dlje, brez umetnih zadev, je nemogoče!  Naravne stvari potrebujejo več časa.

To je samo eden od primerov, ko se morate zanesti na svoj občutek in tudi na malce potrpežljivosti.

Vsak dan življenja z AD prinaša sprejemanje odločitev, kakšna prehrana, kakšno mazilo, kakšno okolje, kakšna aktivnost,… te odločitve so lahko lažje če se zanesete na svoj občutek in na svojo zdravo pamet.

Še nekaj drugega pa se je, na moji poti do izboljšanja življenja s to boleznijo za moja dva sončka in vse nas, izkazalo za učinkovito. Ne verjamem kar vsakemu izdelku ali postopku, četudi se oglašuje še kot tako naravno, ampak verjamem pa nečemu kar se izrazi kot dobra praksa, kar ljudje vsakič znova pohvalijo, čez daljše obdobje.

Moja zdrava pamet me je tako pripeljala do tega, da sem k sodelovanju povabila Katarino Fajfar. Mnogokrat ko so se na spletu pojavila vprašanja v zvezi z AD, se je pojavilo njeno ime oz. njen izdelek, kot eden od predlogov in ko bereš komentarje, mnenja ljudi, vidiš da gre očitno za nekaj dobrega, preverjenega, sploh če se to ponavlja skozi daljše časovno obdobje in vedno bolj pogosto. Tako sem ugotovila, da gre za linijo naravnih izdelkov, danes imenovano SkinFairyTale, ki so namenjeni negi kože pri različnih težavah. Kot ustanoviteljica Katarina ve izredno veliko o sami koži in o tem, kaj storiti v določenem stanju.

Ker so tovrstne informacije lahko izredno koristne, ključne celo, vas lepo vabim, da se nam pridružite na brezplačnem predavanju o negi kože (7.2.2018 ob 17:00), kjer bo Katarina delila z nami nekaj svojega znanja in odgovorila na vsa vprašanja. Prijave sprejemamo na drustvoad@gmail.com

Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ

 

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com