Dodatek za nego otroka – POMEMBNO!

2,191 Views

Atopijski dermatitis vedno s seboj prinaša tudi dodatne finančne izdatke, ki so za mnoge previsoki. Kljub želji po tem, da bi otroku zagotovili nego, si ne morejo privoščiti vsega, kar bi potrebovali. Tukaj govorimo o konkretnih stroških, kot so ustrezna oblačila, primerna pralna sredstva, neskončne količine negovalnih sredstev, mnogokrat tudi posebna prehrana, ter dodatki k prehrani. Vse to stane in če želiš kvaliteto, stane veliko!!!

Zato mnogi zaprosijo za dodatek za nego (obr. 8,45), ki znaša za tovrstne bolezni običajno 100€, vemo pa, da ga je vse prevečkrat težko dobiti. Namreč obstajajo določeni pogoji. O tem, kakšni so ti pogoji  tokrat ne bomo izgubljali besed, bi pa rada izpostavila informacije, ki sem jih dobila pred kratkim, in izhajajo iz tega, kar piše v zakonu.

Torej izrednega pomena je, da piše na izvidih, da gre za kronično kožno bolezen, ki potrebuje konstantno nego.  Prosite lahko pediatra, da vam izrecno to napiše pod mnenje oz. lahko tudi alergologa. Vem, da se najdejo takšni, ki tega ne bodo želeli ali videli smisla. Zamenjajte jih, pojdite drugam, če vam ne želijo pomagati pri tem, da bi dobili dodatek za nego.

Najbrž tovrstna opredelitev bolezni pomaga tudi pri podaljšanju porodniške.

Srčno upam, da bo komu v pomoč ta informacija, poznamo že kar nekaj primerov, ki jim je ravno zaradi tega uspelo. Srečno in pogumno!