Atopijski dermatitis in bioresonanca

1 View

Življenje z atopijskim dermatitisom prinaša raziskovanje veliko različnih vrst zdravljenj. Nekateri imajo srečo in najdejo rešitev ali pa vsaj omilitev dogajanja precej hitro, nekateri potrebujejo leta. Eden najbolj pogostih pristopov je tudi bioresonanca. Pri tem obstaja toliko izkušenj kot obstaja ljudi, mi se bomo tokrat osredotočili predvsem na princip same bioresonance, torej za kaj sploh gre, da bomo lažje razumeli sam proces.

Kaj je bioresnonanca ali bioresnonančna terapija?

Gre za alternativno metodo zdravljenja, ki združuje fiziko, homeopatijo in tradicionalno kitajsko medecino in temelji na tem, da je energija osnova vsega. Spodbuja torej naravne, lastne zdravilne moči telesa.

Kako deluje?

Zdrav organ ima svojo specifično valovno frekvenco, prav tako bolan. Z bioresnonanco ali bioresonančno terapijo se vzpostavlja normalno stanje, ki se poruši zaradi zunanjih vplivov okolja ali bolezenskih stanj v telesu. Celice komunicirajo med seboj na točno določenih frekvencah, zato je pri teh terapijah potrebna naprava, ki jih izmeri. Potem jih pretvori v zdravilni vzorec in vrne v telo. Ta proces traja sekundo in se ponavlja dokler se ne vzpostavi ravnovesje. Zdravljenje poteka na ravni energijskega frekvenčnega valovanja, upošteva pa se veliko različnih parametrov (organe, tkiva, vrsto obolenja, težave, akupunkturne točke,…).

Kaj še pomaga?

K temu procesu samozdravljenja pomagajo ampule, s katerimi se terapijo natančneje usmeri na obolela mesta. Najbolj pomembno je sodelovanje med bolnikom in terapevtom. Gre za harmoniziranje delovanja naših celic in razstrupljanje telesa, zato lahko bolniki veliko storijo tudi sami oz. predvsem dosledno upoštevajo navodila. Ne glede na bolezen ali stanje velja, da je pomembno pitje vode in uživanje zdrave prehrane, poleg tega se je smiselno izogibat alkoholu, kavi in črnemu čaju. Pomemben je miren spanec, pozitiven odnos do življenja in pa želja po ozdravitvi.

Kaj zdravi?

Mnogi terapevti se strinjajo, da je tukaj nemogoče našteti vse, vendar pa velja, da deluje na mnogih področjih, med drugim tudi ko gre za alergije, astmo, bronhitis, laringitis, akne, ekceme, dermatitis, težave z zanositvijo, migrene, prebavne težave, bolečinska stanja, revmatična obolenja, …

Stranski učinki?

Stranskih učinkov načeloma ni, lahko pa so prehodno poslabša stanje, ki v nekaj dneh izzveni. Reakcije so nekaj normalnega, jih pa z ustrezno razporeditvijo terapij poskušajo omiliti.

Kdo lahko zdravi?

V Sloveniji ni določeno, kdo to terapijo lahko izvaja, zato je pomembno da se pred obiskom terapevta pozanimamo o referencah in usposobljenosti.  Število obiskov je lahko zelo različno, prav tako cene. Uspešnost je precej visoka (več kot 80%).

Informacije so povzete po izkušnjah pacientov in terapevtov.

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com