Pomen zdrave in pravilne prehrane

Hrana in pijača sta del našega vsakdana, nujni za preživetje. Kakšne prehranjevalne navade imamo in s tem tudi odnos do hrane, je veliko odvisno od tega, kakšno otroštvo smo imeli, kaj so nas starši naučili, kakšna je bila finančna preskrbljenost družine. Kasneje imajo vpliv na prehrano tudi vrstniki. Ker gre za navade, ki so bile del našega vsakdana dolgo časa, jih je izredno težko spremeniti, ob čemer je pomembno, da si to najprej sploh želimo.

In morali bi si želeti se zdravo prehranjevati!

Če z zdravo prehrano nismo gor rasli, pa je skrajni čas, da naredimo nekaj v tej smeri. Po mnenju mnogih strokovnjakov s področja prehrane in zdravja, pravilna in zdrava prehrana zagotavlja kvalitetno in zdravo življenje.

Mnogo je povezav med uživanjem določenih vrst živil ali določenimi načini prehranjevanja in različnimi boleznimi, celo smrtjo. Vse skupaj je še toliko bolj nevarno, ker se telo na naše slabe navade ne odzove takoj. In žal je mnogokrat tako, da je šele pojav bolezni zadostna motivacija, da si nekdo želi spremeniti slabe prehranske navade.

Pojav atopijskega dermatitisa mnogokrat sovpada z različnimi alergijami na hrano, ter tudi s pomanjkanjem različnih vitaminov in mineralov v telesu. Zdrava in pravilna prehrana je pri osebah z AD še toliko večjega pomena, tudi zato, ker lahko uživanje nezdrave hrane prinese dodatne težave s kožo in še marsikaj drugega.

Več o povezavi med prehrano in AD pa boste izvedeli na predavanju »S prehrano nad AD« prehranske svetovalke in farmacevtske tehnice Nike Klančar. Več pa na povezavi tukaj.

Prijave na drustvoad@gmail.com.