AD – Kaj storiti

187 Views

Atopijski dermatitis je vsekakor bolezen, ki obolele ali pa njihove bližnje pošlje na pot raziskovanja in preizkušanja. Ker ni nekega univerzalnega zdravila v smislu tole vzemite/namažite in čez tri dni bo dobro in to je to, je zadeva zares kompleksna, stresna in hudo naporna.

Najprej je pomembno odkriti katere so tiste okoliščine ali snovi, ki samo stanje poslabšujejo. Če to uspete ugotoviti (mnogokrat gre za alergije) je to odlično in lahko izogibanje nekaterm živilom, materialom ali pa situacijam izboljša stanje. Vse prevečkrat pa se žal zgodi, da poslabševalca  ni mogoče določiti, najti, lahko pa sploh ni samo eden…

Vsak dan je igra na srečo, pridejo dnevi, ko vse narediš prav, se izogneš vsemu, čemur bi se moral, pa je koža slabša. In obratno pride dan, ko je veliko bolje pa nimaš pojma zakaj.

V ta proces razumevanja zakaj, od kje, kaj storiti, kako naprej, je vključeno seveda tudi lajšanje simptomov. Ljudje smo si različni in zato je normalno, da se vsak zadeve lotimo na svoj način. Nekateri priznavajo izključno zdravnike in medicino, drugi močno zaupajo v bioresonanco, tretji prisegajo na kitajsko medicino, četrti uporabljajo samo naravne preparate, spet peti verjamejo v nekaj drugega.

Vsi si seveda želimo, da bi simptome kar se da učinkovito lajšali oz. pregnali, čim hitreje, na čim bolj enostaven način in s čim manj posledicami. Zato bomo skozi prihodnje prispevke bolj podrobno raziskali vse od obstoječih možnosti, da boste našli pravo zase!

AD je še vedno precej neraziskana in nerazumljena kožna bolezen. Zato nikar ne obupajte, težave premagujte vsak dan posebej in ne pozabite, da vi to zmorete!

No comments

O društvu

Društvo Atopijski dermatitis je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje oseb z Atopijskim dermatitisom ter njihovih bližnjih.

Skupni cilj društva in članov je dvig kvalitete življenja obolelih z atopijskim dermatitisom in deljenje izkušenj za lajšanjem fizičnih in prihičnih simptomov, ki jih ta bolezen prinaša.

Kontaktiraj nas


Kontaktni Podatki

Medvoška cesta 3, 1215 Medvode

070 430 527

drustvoad@gmail.com